Teatrul Bolshoi, 250 de ani de excelență
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-bolshoi-250-de-ani-de-excelenta/

Centrul Cultural Rus din Bucureşti şi Asociaţia SmartArt îi invită pe iubitorii operei şi baletului să sărbatorească prin muzică cei 250 de ani de excelenţă ai Teatrului Bolshoi din Moscova. Evenimentul aniversar – un recital extraordinar de arii şi lieduri ruseşti – va avea loc miercuri, 23 martie, de la ora 19.00, la sediul Centrului Cultural Rus.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2016

își are simbolurile sale. Melancolia sufletului slav, adunată în esența vocilor și maiestuoasa armonie în mișcare a trupului omenesc, opera și baletul, poartă în limba rusă de 250 de ani un singur nume: Teatrul Bolshoi.

Vocile românești vor celebra muzica rusească și vor dovedi că profesionalismul este puntea autentică menită să unească pe artiștii de pretutindeni.

Ceaikovski va fi pentru o seară țarul muzicii, căci vor răsuna în decorul distins al Centrului Cultural Rus arii din operele maestrului, interpretate de artiști lirici ai scenelor bucureștene precum soprana Mădălina Constantin, mezzo-sopranele Adina Secobeanu, Angela Solcan și Andreea Achilov precum și tenorul Narcis Brebeanu și baritonii Alexandru Constantin și Marius Nine.

Liedurile celebre din repertoriul clasic si romanțele rusești vor întregi atmosfera de sărbătoare artistică. Pianista Crimhilda Cristescu va ține companie muzicală vocilor sus amintite.

Foto: Teatrul Bolșoi – facebook

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.