Teatrul coboară în Pasajul Universității – „Seara Semnăturilor Celebre” în FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-coboara-in-pasajul-universitatii-seara-semnaturilor-celebre-in-fnt/

Actriţa Tania Popa este prima personalitate care a deschis „Seara Semnăturilor Celebre”, întâlniri dintre artişti şi spectatori, ce au loc în Pasajul Universităţii, ca parte a Festivalului Naţional de Teatru (FNT 2014, 24 octombrie – 2 noiembrie).

Un articol de Judy Florescu|24 octombrie 2014

„Seara Semnăturilor Celebre” reprezintă o modalitate de comunicare dintre artiști și spectatori, facilitată de echipa de organizare a FNT2014. Este ocazie unică pentru public de a obține un autograf și de a-i felicita pentru munca lor pe cei de pe scena teatrului.

Marina Constantinescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru, a prezentat-o  pe actrița Teatrului Național București, Tania Popa, ca prim invitat al întâlnirilor FNT, 7 la număr, care se vor desfășura sub numele „Seara Semnăturilor Celebre” .

Tania Popa a povestit celor aflați în Pasajul Nicolae Bălcescu, joi, 23 octombrie, despre faptul că repetă la trei spectacole în același timp, despre energia unui festival, despre cum a lucrat la spectacolul „Furtuna”, dar și despre faptul că este în permanentă mișcare prin țară și străinătate datorită meseriei sale. Anul trecut, Tania Popa a participat la FNT cu spectacolul „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar, iar anul acesta va participa tot cu un spectacol după un text românesc, „Lecția de violoncel” de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Radu Beligan, Lamia Beligan, Marius Manole, iar Tania Popa e pe rol cu Rodica Ionescu. Comedia romantică „Lecția de violoncel” se va juca pe 25 și 26 octombrie, la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, în cadrul celei de-a 24 ediții a Festivalului Național de Teatru.

Tania Popa: „Aș vrea ca toată planeta să fie iubitoare de teatru.”
DSC00047ppUnul dintre spectacolele pe care le recomandă Tania Popa în FNT este Furtuna de W. Shakespeare, artista mărturisind că : „Am lucrat ca traducător la spectacolul Furtuna în regia lui Alexander Morfov.”

„Un festival de teatru are o energie aparte, cu atât mai mult cu cât oamenii vin în număr mare la spectacolele din program. Noi de pe scenă simțim respirația publicului, iar în festival parcă este o altfel de energie. Toate energiile sunt diferite, așa că vă invit la teatru!”

Cum teatru fără spectatori nu se poate, iar spectatorii pasionați sunt în permanență interesați de noutățile din domeniu, organizarea FNT le oferă încă 6 posibilități de a se întâlni cu actrița Coca Bloos (vineri, 24 octombrie), actorul Marius Manole (luni, 27 octombrie)  coregraful și regizorul Răzvan Mazilu (marți, 28 octombrie) Vlad Ivanov (miercuri, 29 octombrie) , actorul și directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiță  (joi, 30 octombrie), actorul  Claudiu Bleonț (vineri, 31 octombrie).

Întâlnirile dintre artiști și spectactori, denumite „Seara Semnăturilor Celebre” , sunt programate în datele mai sus menționate, de la ora 17:00, în Pasajul Nicolae Bălcescu de la Universitate.

Foto: Lucian Muntean şi Judy Florescu. Video: Judy Florescu

27
/03
/17

Într-o zi de 27 martie era înfiinţat, la Moscova, ’’Balşoi Teatr’’, Societatea Academică Română devenea, prin decret regal, "Academia Română", se năștea regizorul american Quentin Tarantino și se stingea din viață George Pruteanu, cunoscut pentru emisiunea TV “Doar o vorbă să-ţi mai spun” şi pentru ”Legea Pruteanu” (folosirea limbii române în locuri, relaţii şi instituţii publice).

26
/03
/17

„S-a furat mireasa!”, după textul și în regia lui Radu Popescu, e o comedie despre o tânără corporatistă ruptă între logodna călduță cu Mihai, șeful ei, și iubirea cu aer de libertate a lui Andrei, fost iubit și alpinist.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

25
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Despre „Fata necunoscută”, noul film - o dramă socială și morală - al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne. Și despre „(M)ucenicul” (al rusului Kirill Serebrennikov), cu un tânăr care, cu Biblia în mână, se tranformă într-un fanatic religios. Două filme de Cannes, acum în cinematografe.

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.