Teatrul de Comedie își invită spectatorii la reprezentații în aer liber
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-isi-invita-spectatorii-la-reprezentatii-in-aer-liber/

După o lungă perioadă în care interacţiunea cu publicul s-a realizat doar în mediul virtual, Teatrul de Comedie îşi invită spectatorii la o serie de reprezentaţii în aer liber. Reîntâlnirea reprezintă pentru Teatru un moment de sărbătoare, de aceea au fost programate şi spectacole cu acces gratuit.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2020

În datele de 21 și 22 august, de la ora 20.30, Muzeul Național al Literaturii Române va găzdui în curtea interioară (Strada Nicolae Crețulescu 8), două reprezentații RENCONTRES, un spectacol cu Violeta și Dragoș Huluba.

Nu vei regreta să îți petreci ultimele zile de vară vizionând un spectacol conceput cu o fantezie debordantă, în care expresia, mimica, plasticitatea corporală, dansul și pantomima creează un veritabil comentariu despre dragoste, însingurare și înstrăinare, fin, sensibil, ironic. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și în baza unei rezervări în prealabil, la adresa de email organizare@comedie.ro.

În datele de 29, 30 august și 3 septembrie, de la ora 21.00, în cadrul celei de-a de-a patra stagiuni „Teatru în TVR” sunt programate reprezentații ale spectacolului DISEARĂ LA 7 de Aurelian Bărbieru, regia Chris Simion-Mercurian, cu Alexandru Conovaru și Ilona Brezoianu. Acestea se vor desfășura în Grădina TVR (strada Colonel Blaremberg). Prețul unui bilet este de 33 de lei și achiziția se poate realiza online, de pe site-ul Teatrului de Comedie, începând de sâmbătă 8 august. Biletele vor fi disponibile și la fața locului.

• Se interzice accesul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 sau care au fost în contact cu astfel de persoane.

• Se vor respecta distanţele impuse de organizatori atât pe spaţiul de acces, cât şi pe locurile repartizate.

• Este obligatorie purtarea măștii de protecţie pe întreaga perioadă de prezenţă în incinta TVR.

• Nu este permisă apropierea de scenă și oferirea de flori actorilor la sfârșitul spectacolelor.

Reguli pentru acces: La intrare, fiecare spectator va trebui:

• să completeze o declaraţie pe proprie răspundere

• să accepte termoscanarea

• să accepte purtarea mășii de protecție în incintă și pe întreaga durată a reprezentației.

Detalii complete aici: http://www.tvr.ro/regulile-obligatorii-pentru-participan-ii-la-stagiunea-teatru-in-tvr-editia-a-patra_28398.html#view

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.

23
/09
/21

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de i-uri dublate, de forme incorecte ale cuvintelor, de expresii greşite?

22
/09
/21

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie.

21
/09
/21

Biografiile marilor împărați din China dinastică sunt ticsite de povești sângeroase, jocuri de culise, răzbunări, urzeli, iubiri devastatoare și multe alte ingrediente spectaculoase pe care industria de televiziune chineză le explorează și reformulează romanțat sub forma serialelor și filmelor istorice de larg consum.