Teatrul de Maghiar de Stat Cluj va juca pe malul Someșului
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-maghiar-de-stat-cluj-va-juca-pe-malul-somesului/

După o pauză impusă de trei luni, timp în care Teatrul Maghiar de Stat Cluj a difuzat online spectacole de succes din anii precedenţi, la final de iunie publicul este aşteptat în aer liber.

Un articol de Liliana Matei|18 iunie 2020

Înainte de închiderea stagiuni, îi puteți revedea pe actorii Teatrului Maghiar de Stat Cluj pe scena amplasată în curtea teatrului aflată pe malul Someșului. Pe 26 și 27 iunie, ora 19.00, puteți viziona spectacolul „Homemade”, iar în datele de 28 și 29 iunie, ora 21.00, spectacolul „Concord Floral”.

Spectacolul „Homemade” este un proces de creație și o cercetare sociologică despre situația familiilor, axat în special pe participanții din cadrul proiectului.

Spectacolul „Concord Floral” abordează teme generale precum remuşcarea, sexualitatea, consecinţele irevocabile ale gesturilor noastre necumpătate, singurătatea ascunsă în spatele conviețuirii în colectivitate, și care nu poate fi evitată – o abordare din perspectiva acestei generaţii speciale.

Seria spectacolelor în aer liber va continua și la începutul lunii iulie. Pentru informații suplimentare urmăriți site-ul Teatrului Maghiar de Stat Cluj și pagina de Facebook.

Biletele pentru spectacolele din luna iunie pot fi achiziţionate la Casa de bilete a Teatrului, zilnic între orele 10.00 – 14.00, precum şi online pe site-ul www.biletmaster.ro.

Numărul de locuri este limitat din cauza restricțiilor epidemiologice și spectatorii sunt rugați să respecte reglementările în vederea protejării sănătății tuturor.

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

22
/10
/21

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță premiera spectacolului Magnificul de Mihai Ispirescu. Regia este semnată de Lucian Sabados, scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar muzica este compusă de Alexandru Suciu.

19
/10
/21

Patru producții scenice remarcabile, aparținând unor teatre europene de prestigiu au fost invitate în secțiunea dedicată spectacolelor străine în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Național de Teatru.