Teatrul Gong câștigă două premii pentru spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-gong-castiga-doua-premii-pentru-spectacolul-harap-alb-in-regia-lui-gavriile-pinte/

Spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte de la Teatrul pentru copii şi tineret „Gong” Sibiu a câştigat premiile pentru regie şi reteatralizarea unui text clasic în cadrul Festivalului Internaţional „ImPuls” de la Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|22 noiembrie 2015

Spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte a fost prezentat duminică, 8 noiembrie, la București, în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls unde a cucerit publicul, dar și juriul format din Shu-ming Ju, Irina Ionescu, Marius Zarafescu, Cristina Rusiecki, Daria Dimiu, Maria Mierluț, Raluca Tulbure, Ion Parhon şi Mihai Gruia Sandu.

Cele două premii confirmă zona de excelență a noului program de la Teatrul pentru Copii și Tineret din Sibiu, dar și profesionalismul echipelor de creatori și de tehnicieni ce își dau întâlnire într-una dintre cele mai frumoase săli de spectacole de la Sibiu.

„Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă. Decorurile și costumele pentru acest spectacol poartă semnătura scenografului Roxana Ionescu, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel/Alina Moldovan, Angela Páskuy și Adrian Prohaska. Spectacolul a avut premiera anul acesta pe data de 24 mai și a fost produs printr-o finanțarea nerambursabilă oferită de Consiliul Local al Municipiului Sibiu prin Primăria Sibiu.

„Pentru noi cel mai important a fost să descoperim energia Teatrului de Animație Țăndărică din București care a aniversat 70 de ani de la fondarea instituției și să dezbatem noile tendințe în artele spectacolului alături de cele mai importante companii de teatru de la noi din țară, precum și din China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia și Polonia”, a declarat Mircea Corcoveanu, unul dintre actorii distribuiți în acest spectacol.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.