Teatrul În Culise își schimbă „look”-ul
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-in-culise-isi-schimba-look-ul/

Din această toamnă Teatrul În Culise ocupă mansarda din La Scena din Calea Călăraşilor, colţ cu Mântuleasa, pentru a duce mai departe gândul, visul şi misiunea teatrului independent.

Un articol de Liliana Matei|21 Octombrie 2015

Odată cu această metamorfoză, din 19 octombrie În Culise își schimbă imaginea din online și lansează noul website www.inculise.ro, într-o formulă îmbunătățită, mai accesibilă și user friendly, care îl pune pe spectator față în față cu actorul de pe scenă.

Un logo nou, contemporan, o imagine mai prietenoasă și mai aproape de oameni. Din această stagiune, În Culise propune un tip de relaționare mai strânsă cu publicul și promovează un teatru al oamenilor, pentru că așează actorul față în față cu omul curent atât prin spațialitatea spectacolelor, cât și prin subiectele propuse; un teatru actual, cu subiecte care vorbesc despre realitatea lumii de azi; un teatru intim, care se ferește de distanțele impuse tot mai des de societate; un teatru deschis, pentru că dorește să mențină un dialog cu cei care îi trec pragul și să înlăture preconcepțiile legate de underground sau elite; un teatru entertaining, pentru că dorește să transmită mesaje în forme de spectacol captivante, distractive, amuzante; un teatru necesar, în contextul socio-cultural bucureștean.

Cristian Bajora afirmă ”La fel ca orice brand, un teatru independent are nevoie de un refresh al imaginii – am simțit nevoia să aducem în prezent misiunea În Culise și să o comunicăm și prin logo, website, postere ale spectacolelor. Acum suntem mai prezenți, printr-o imagine caracterizată de simplitate și forță sugestivă.”

Uniunea dintre În Culise și La Scena înseamnă de fapt împletirea viselor lui Cristian Bajora, directorul artistic al Teatrului În Culise, cu cele ale lui Dan Hornoiu, președintele Fundației culturale ParteR și fondatorul teatrului din pod (Teatrul Arca). Se continuă astfel o istorie a fenomenului independent începută pe scândura din pod de actori de top ai teatrului românesc.

ÎNCEPUTURILE TEATRULUI DIN PODUL LA SCENA

La început a fost doar un pod plin de pisici în clubul La Scena, pe Călărașilor cu Mântuleasa. Apoi, a fost visul unui om cu sete de spectacol: Dan Hornoiu, un dobrogean plecat croitor în Italia și întors director la Sergio Tacchini, care și-a părăsit jobul de director din Oradea pentru a ajunge cârciumar în București.

A promis că va da oamenilor un teatru și a numit clubul La Scena. Alături de Dan Hornoiu, alți patru visători s-au alăturat fundației ParteR (PR-ul artelor): Mugur Grosu (poet, grafician), Monica Sorian (PR), Traian Radu (advertising) și Victor Scoradeț (cronicar de teatru), iar împreună au pus la cale un proiect obraznic – au produs în premieră națională piesa elvețianului Urs Widmer ”Top Dogs”, cu o distribuție de top: Victor Rebengiuc, Valeria Seciu, Șerban Ionescu, Claudiu Bleonț, Ozana Oancea, Mihai Dinvale și Ionel Mihăilescu, sub coordonarea ”campioanei teatrului independent”, Theo Herghelegiu.

Pe 28 februarie 2005, invitații (spectatori de seamă, Soţii Tăriceanu. Vicepremierul George Copos. Quinton Quayle, ambasadorul Marii Britanii. Peter Imre. Dinu Patriciu) au plătit 100 euro/bilet pentru a porni acest vis, iar podul s-a transformat într-un teatru care funcționează și azi prin În Culise….

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

Page 1 of 78312345...102030...Last »