Teatrul ”Ioan Slavici” Arad, microstagiune la Odeonul bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ioan-slavici-arad-microstagiune-la-odeonul-bucurestean/

Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad va susţine, în luna mai, o microstagiune la Teatrul Odeon Bucureşti. Publicul din capitală va putea viziona trei dintre cele mai de succes producţii din repertoriul actorilor arădeni: ”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat, regizat de Radu-Alexandru Nica, ” Cerc oglinda transformare”, de Annie Baker, în regia lui Cristian Juncu şi „Perplex”, de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor Cristian Popescu.

Un articol de Petre Ivan|29 aprilie 2015

Spectacolele vor fi găzduite de Teatrul Odeon Bucuresti, pe scenele sălii Studio si Majestic, de la ora 19,  în zilele de 4, 5, 6 mai 2015.

”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat

Luni, 4 mai 2015, ora 19, sala Studio, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad prezintă:

Cuplu.Trădare. Încredere. Relaţii interumane.Situaţii decupate din realitate.

Traducerea: Vlad Russo

Regia:  Radu-Alexandru Nica

Scenografia:  Ioana Popescu

Muzică şi sound design:  Vlaicu Golcea

Coregrafia:  Florin Fieroiu

Concept video:  Mihai Păcurar

Light design:  Lucian Moga

Distribuţia:  Dorina Darie-Peter, Alina Danciu, Cecilia Donat, Mariana Tofan-Arcereanu, Carmen Vlaga-Bogdan, Ovidiu Crişan, Andrei Elek, Zoltan Lovas, Ioan Peter.

Spectacolul se deschide cu un scheci în care o femeie căsătorită de 20 de ani, cu o familie împlinită, cu soţ  şi  copii mari, îi explică unui „mediator”  că vrea să divorţeze. Motivul:  între ea şi soţ  „nu există dragoste”.

Spectacolul continuă cu diverse alte situaţii la limita dintre realism şi absurd: doi părinţi îl bănuiesc pe învăţătorul copilului de perversiune, o aşa-zisă relaţie de dragoste/sex între un preot şi o prostituată, cu multele implicaţii care decurg din ea, o femeie care în ziua nunţii află că viitorul soţ avusese micile lui aventuri cu fiecare dintre surorile ei , totul culminând cu „reunificarea celor două Corei”, în povestea cu femeia amnezică – o frumoasă metaforă pentru mitul celor două jumătăţi, citit în cheie contemporană.

”Cerc oglindă transformare”, de Annie Baker

Marti, 5 mai 2015, ora 19, sala Majestic.Teatrul ''Ioan Slavici''

O scurtă şi bizară meditaţie naturalistă. Despre teatru şi  viaţă. Despre moarte. Despre trecerea timpului.

Traducerea : Bogdan Budeş

Regia : Cristian Juncu

Scenografia : Cosmin Ardeleanu

Distribuţia: Mariana Tofan / Aura Călărașu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Peter, Alina Danciu,  Amalia Huţan.

Spectacolul ”Cerc Oglinda Transformare” de Annie Baker  aduce în faţa spectatorilor cinci  personaje  care participă saptamânal la un curs de actorie.

Cu toţii descoperă asemănarea teatrului cu viaţa, dar mai ales faptul că viaţa merită trăită, în ciuda oricăror greutăţi şi a tuturor  dezamăgirilor.

Câştigătoare a Premiului Pulitzer, autoarea textului, Annie Baker este absolventă a Departamentului de Scriere Dramatică al New York University`s Tisch School of the Arts, iar textele sale au propulsat-o rapid în prim-planul dramaturgiei americane contemporane. Referindu-se la Cerc Oglindă Transformare`, The New York Times o recomandă ca pe o piesă cuceritoare, care nu te lasă nici o clipă să te desprinzi de ceea ce se întâmplă pe scenă,  The Guardian prevedea un parcurs extraordinar autoarei, iar publicul era îndemnat să nu rateze acest spectacol.

”Perplex” de Marius Von Mayenburg

Miercuri, 6 mai 2015, ora 19, sala Majestic, Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad prezintă :

Teatrul ''Ioan Slavici''Premiul special al juriului la Festivalul  de Teatru Scurt Oradea. Un puzzle teatral  ofertant si amuzant.

Traducerea : Elise Wilk

Regia :  Theodor Cristian Popescu

Scenografia: – Mihai Păcurar

Coregrafia : Andreea Gavriliu

Light design : Lucian Moga

Distribuţia: Cecilia Donat, Carmen Vlaga -Bogdan, Andrei Elek, Alex Margineanu .

Un cuplu revine acasa din vacanţă şi …incepe spectacolul:  viu, colorat, cu un umor de foarte bună calitate, din zona absurdului contemporan. În faţa ochilor spectatorilor se derulează scene multe, personaje diverse, n interpretarea celor patru actori arădeni.

”Perplex”  este un spectacol foarte vesel vizual, dar nu numai. ” Încă din timpul repetiţiilor am ştiu că va fi un spectacol care va prinde la public, pentru că este o comedie nemaipomenită, pentru că se înscrie în acea categorie grea a comediei deştepte, de mare calitate”, spune scenograful Mihai Pacurar.

În toamna anului trecut, la  editia a XX-a a Festivalului  de Teatru Scurt de la Oradea, premiul special al juriului  a fost acordat lui Theodor Cristian Popescu, pentru regia a trei spectacole, printre care şi  ”Perplex”, montat la   Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”.

Acesta este ultimul spectacol al microstagiunii arădene la Bucureşti, un spectacol menit să descreţească frunţi şi să lase spectatorul …”Perplex” !  Spectacolul  nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Biletele pentru spectacolele Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad costă 21, 21 lei şi pot fi cumpărate de la agenţia de bilete a Teatrului Odeon.

Foto: Teatrul ”Ioan Slavici” Arad microstagiune – teatrul-odeon.ro

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.