Teatrul Metropolis, în campania ,,Artiștii pentru artiști”, cu „Lecţia de violoncel“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-in-campania-artistii-pentru-artisti/

Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Mic se numără printre instituţiile de profil care s-au alăturat demersului UNITER de a sprijini cauza artiştilor prin spectacole de caritate, prin intermediul campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Un articol de Liliana Matei|15 martie 2014

Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Mic se numără printre instituţiile de profil care s-au alăturat demersului UNITER de a sprijini cauza artiştilor prin spectacole de caritate, prin intermediul campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Instituţiile teatrale din Bucureşti şi din ţară vor juca spectacole din propriul repertoriu sub semnul campaniei naţionale „Artiştii pentru Artişti”, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie).

Mai multe teatre din Bucureşti s-au alăturat demersului UNITER, iar încasările de la spectacolele jucate de acestea vor fi direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală.

Astfel, Teatrul Naţional Bucureşti s-a alăturat campaniei cu spectacolul „Bârfe, zvonuri şi minciuni”, de Neil Simon, în regia lui Ion Caramitru, care va fi montat pe 29 martie.

Teatrul Bulandra participă la campania „Artiştii pentru artişti”, cu spectacolul „Artă” de Yasmina Reza, în regia Cristi Juncu.

Teatrul de Comedie ia parte la această campanie cu „Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon, regia Mircea Cornişteanu (pe 27 martie), iar Teatrul de revistă „Constantin Tănase”, cu „Veselia nu-i în criză”, un spectacol muzical – umoristic de Octavian Sava, Mihai Maximilian, Adrian Lustig, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru (pe 29 martie).

De asemenea, Teatrul Evreiesc de Stat va participa la campania UNITER cu „Jocul Regilor”, de Pavel Kohout, regia Felix Alexa (27 martie), Teatrul Excelsior, cu „Frumoasa şi Bestia”, după Charles Perrault, regia Ion Lucian şi Marius Nină (23 martie), Teatrul „Ion Creangă”, cu „Războiul bucatelor” de Ioan Gârmacea, după Petre Ispirescu, regia Mihai Manolescu (27 martie), iar Teatrul Masca, cu „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, regia Mihai Mălaimare (23 martie).

Teatrul Metropolis participă la campanie cu „Lecţia de violoncel” de Mona Radu, regia Felix Alexa (pe 22 martie) şi a vândut deja 80 de bilete la acest spectacol, Teatrul Mic, cu „Vulpone”, după Ben Jonson, regia Vlad Cristache (27 martie), Teatrul Nottara, cu „Titanic vals” de Tudor Muşatescu, regia Dinu Cernescu (21 martie), Teatrul Odeon, cu „Un tramvai numit dorinţă” de Tennessee Williams, regia Dinu Cernescu (24 aprilie), iar Teatrul Ţăndărică participă cu „Croitoraşul cel viteaz”, după Fraţii Grim, regia şi scenariul Daniel Stanciu (27 martie).

lectia de violoncel

Secvență din spectacolul ,,Lecția de violoncel”, de la Teatrul Metropolis. Foto: Petrică Tănase

La aceste montări se adaugă spectacolul-eveniment produs de UNITER special pentru ediţia din acest an a campaniei, care este intitulat „Clipe de viaţă 2” şi care va fi prezentat pe 31 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti, anunță Mediafax.

Spectacolul, care va avea o unică reprezentaţie, îi are în distribuţie pe: Dorin Andone, Alexandru Arşinel, Ilinca Dumitrescu, Felicia Filip, Marcel Iureş, Vasile Macovei, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare şi trupa Teatrului Masca, Horaţiu Mălăele, Adrian Naidin band, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru şi corul Allegretto, Tania Popa, Aurelian Octav Popa, Stela Popescu, Victor Rebengiuc, Paula Seling, Eusebiu Ştefănescu, Cătălin Târcolea. Amfitrionul evenimentului va fi Ion Caramitru.

Biletele pentru spectacolul-eveniment au fost puse în vânzare la Sala Radio, Teatrul Naţional Bucureşti, pe bilete.ro, precum şi în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Foto: Arhiva Teatrul Metropolis

 

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.