TEATRUL NAŢIONAL pentru COPII – ABRACADABRA împlineşte 18 ani. Povestea, continuă…
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-national-pentru-copii-abracadabra-implineste-18-ani-povestea-continua/

A fost odată ca niciodată…, aşa încep toate poveştile. Într-o zi de primăvară, mai exact în Ziua florilor, a Sărbătorii de „Florii”, a apărut un nou loc de joacă pentru cei mici, Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA. TEATRUL NAŢIONAL pentru COPII – ABRACADABRA împlineşte 18 ani. Povestea, continuă…

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2019

Găzduit în sălile frumoase ale Teatrului Naţional din Bucureşti, duminică de duminică copiii erau invitaţi să urce pe scenă şi să devină eroii din poveşti. Autorul acestui joc de-a teatrul era Magicianul Poveştilor, cel care, timp de10 ani, intrase … în televizoarele din casele Românilor.

Magia poveştilor era adusă pe scena teatrului iar copiii îşi puteau continua joaca, ei erau actorii-jucători care interpretau personajele poveştilor. Un concept interesant apărut în lumea teatrală prin asocierea dintre Teatrul Naţional din Bucureşti şi Fundaţia Abracadabra.

Magicianul Poveştilor împreună cu asistenţii săi reuşeau ca în fiecare duminică să pună în scenă poveşti ştiute sau necitite încă, pentru copii mici dar şi pentru copii mari şi astfel spectacolul devenea o sărbătoare a întregii familii.

Au trecut 18 ani de la începutul poveştii. Am schimbat sălile. S-a schimbat şi faţa clădirii, dar şi interiorul TNB. Pe scenele teatrului au trecut mii de spectatori-actori. Vă mulţumim din suflet pentru că datorită vouă, dragi copii mari şi mici, acest proiect există!

Pentru a sărbători acest „majorat” v-am pregătit două spectacole (în 14 aprilie şi 21 aprilie) – magice – legate de Poveştile şi Sărbătorile Românilor.

Dacă aţi fost spectatori în acest proiect, „ Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA” şi dacă v-a plăcut, vă rog să ne daţi un semn, pentru că Povestea …continuă…

Vă mulţumim şi vă iubim, să aveţi „Sărbători Frumoase”!

Magi si echipa sa

P.S.

Ne găsiţi şi online, pe Facebook, cu paginile: „Eu pot, eu sunt Magician” şi „Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra”.

Foto: ABRACADABRA – facebook

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.

10
/06
/14

Astăzi, 10 iunie, după o pauză de aproape o lună, la Timişoara începe în forţă cea de-a doua săptămână a Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) care, până în 17 iunie, programează numeroase evenimente destinate publicului.

10
/06
/14

Eroare în titlu? Ați sesizat-o? Am folosit corect pluralul de la „plural”? De multe ori greșim pluralul cuvintelor pe care le folosim, deformând astfel semnificația mesajelor pe care le transmitem.

10
/06
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

10
/06
/14

Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă și Librăria Cărturești (de la Muzeul Țăranului Român) vă invită la o conferință cu tema ECHILIBRU, suținută de criticul literar Dan C. Mihăilescu, pe 12 iunie, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

09
/06
/14

I. L. Caragiale s-a stins din viață pe 9 iunie 1912, în exil, la Berlin. Ziarul Metropolis reconstituie, din documentele epocii, atmosfera din preajma morții celui mai mare dramaturg pe care l-a dat România.

09
/06
/14

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează marţi, 10 iunie, de la ora 19.30, în faţa Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), situat pe Bulevardul Dacia din Capitală, evenimentul "Recviem pentru Muzeu", în contextul în care existenţa instituţiei este pusă în pericol.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

08
/06
/14

A fost idolul masculin al oricărei femei. Era un amestec de straniu, de gesturi elegante. Avea magnetism, dar şi un dram de mister. Pe scenă, a fost un neuitat Romeo marcat de maladia marilor orgolii, un Hamlet romantic, apoi un Oedipe salvat de intensitatea liniştii tragice. Actorul Adrian Pintea ar fi împlinit anul acesta 60 de ani.

08
/06
/14

Miercuri, 11 iunie, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul ,,Noapte bună, mamă!”, de Marsha Norman, cea mai recentă premieră ARCUB. În regia lui Mircea Cornisteanu şi cu o distribuţie de excepţie, Florina Cercel şi Cerasela Iosifescu, piesa îi dezvăluie spectatorului o multitudine de sensuri despre atitudinea faţă de viaţă.

08
/06
/14

Telespectatorii pot urmări luni, 9 iunie, de la ora 20.10, la TVR 2, „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Eugen Todoran (premiera TVR: 1983). Din distribuţia acestui spectacol fac parte Szilágyi Enikö, Florin Zamfirescu, Octavian Cotescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Camelia Maxim, Teodor Danetti, Sandu Sticlaru, Ion Anghel şi Cornel Vulpe.