Preţul corect – un experiment teatral interactiv la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-pretul-corect-un-experiment-teatral-interactiv/

Un experiment teatral în care încercaţi să determinaţi împreună cu actorii care este preţul corect pentru o fiinţă umană. Rezultatul acestui atelier face parte din pregătirea spectacolului „Preţul corect“, de Andreea Vălean, care va avea premiera în stagiunea 2013-2014. Spectacolul va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Un articol de Andrada Văsii|11 iunie 2013

Un experiment teatral în care încercaţi să determinaţi împreună cu actorii care este preţul corect pentru o fiinţă umană. Rezultatul acestui atelier face parte din pregătirea spectacolului Preţul corect“ de Andreea Vălean care va avea premiera în stagiunea 2013 – 2014. Spectacolul va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Este „totul de vânzare“? Ce „vindem“ şi „cumpărăm“ unul de la celălalt, în fiecare zi? Te-ai întrebat vreodată cât valorezi în momentul de faţă? Cât ai valorat la un moment dat în trecut? Au relaţiile un preţ? Sau numai bunurile obţinute sau moştenite? Se poate pune un preţ pe genealogie, etnie, religie, istorie, aşezare geopolitică? Cum se schimbă acest preţ? În ce situaţii am fi dispuşi să ne vindem sau să ne cumpărăm aproapele? Ne vindem sau nu ne vindem ţara, orfanii, talentul?

Vindeţi sau cumpăraţi poveşti?

Într-un joc interactiv cu actorii teatrului vă veţi pune în postura de a găsi răspunsuri la unele dintre aceste întrebări sau de a formula altele. Odată intrat în joc, veţi primi un capital simbolic cu care putețţi vinde sau cumpăra poveşti, personaje, obiecte, spaţiu în teatru. Sunteţi încurajaţi să participaţi împreună cu cineva apropiat, membru de familie sau prieten, cu care să puteţi împărtăşi această experienţă. 

Intrarea este liberă, tot ce trebuie să faceţi este să aveţi la voi un pix şi să vă implicaţi activ în jocurile propuse de actori.

Acest experiment teatral este unic şi irepetabil. Ceea ce veţi descoperi împreună va fi folosit în viitoarea producţie a acestui spectacol.

Foto credit: Teatrul Odeon

02
/02
/23

Conform UNICEF, performanța și adaptarea școlară a copiilor până în 10 ani este determinată de abilitățile sociale și emoționale dezvoltate până la vârsta de 6-7 ani. Într-un moment în care unul din 54 de copii se află în spectrul autist, necesitând încă din copilărie terapii lunare de până la peste 2,000 euro, o formă de terapie creativ-artistică vine să sprijine educația timpurie și îmbunătățirea calității vieții pentru copii neurodiverși și/sau cu dizabilități.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.

01
/02
/23

Luna asta, la Teatrul Metropolis găsiți 13 spectacole în 22 de reprezentații. Care sunt nu doar tot atâtea ocazii de a avea o seară frumoasă, ci și povești de viață, emoții, gânduri și experiențe din cele mai diverse, care ne ating, ne mișcă și poate chiar ne schimbă cumva pe dinăuntru.

01
/02
/23

După succesul premierei oficiale cu „Cock” de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului Stela Popescu în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, o nouă reprezentaţie are loc pe 3 februarie, ora 19:00 la Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache.

31
/01
/23

Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul Campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, scriitoarea care a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefața cărții Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.

31
/01
/23

Teatrul Coquette propune publicului la început de februarie patru spectacole de excepție: „Eu, Tu și copacul/Șah mat”, pe 4 de la ora 19.00, apoi „Doamne, ce zile minunate”, programat pe 10 la ora 19.00, iar pe 11 „Califul barză”, de la ora 11.00 și „Valsul hazardului”, de la 19.00.