Tenorul Ştefan Pop şi soprana Elena Moşuc cântă în La Traviata, un spectacol de gală la Opera Aurora, Malta
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-stefan-pop-si-soprana-elena-mosuc-canta-in-la-traviata-un-spectacol-de-gala-la-opera-aurora-malta/

Ştefan Pop va cânta pentru prima dată la Opera Aurora din Gozo, Malta, în La Traviata, într-un unic spectacol de gala organizat pe 17 octombrie. În fiecare an, celebrul teatru maltez oferă spectatorilor o montare grandioasă, aceasta fiind a treia productie de Traviata prezentată aici după reprezentaţiile de succes din 1978 şi 1998.

Un articol de Liliana Matei|16 octombrie 2015

Ştefan Pop va fi Alfredo, iar Elena Moşuc va interpreta rolul Violettei Valery. Distribuţia este completata de Marzio Giossi (Giorgio Germont). Colin Attard dirijează Orchestra Filarmonică din Malta. Spectacolul este sold out încă de la începutul acestei săptămâni.

Câştigător a numeroase competiţii importante, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul Operalia de la Milano (2010), Ştefan Pop şi-a început cariera internaţională în 2009, cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell’Opera di Roma, în celebra producţie a lui Franco Zefirelli. A interpretat rolul principal din L’Elisir d’amore la Teatrul Verdi din Trieste în 2010 şi la Opera de Stat din Hamburg în 2011. În acelaşi an a debutat şi în rolul Elvino din La Sonnambula la Opera de Stat din Viena. În 2014 a debutat la Festivalul de la Salzburg în rolul tenorului italian din Der Rosenkavalier.

A cântat alături de mari nume ale operei, printre care Angela Gheorghiu, Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Elena Moşuc, Sonya Yoncheva, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson, Placido Domingo, sub conducerea muzicală a unor importanţi dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino.

Elena Moşuc, una dintre cele mai cunoscute soprane la nivel mondial, se bucură de aprecierea publicului internaţional pentru interpretări în Lucia di Lammermoor, Traviata, Luisa Miller şi Rigoletto.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.