The Act of Killing – cel mai bun film al anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-act-of-killing-cel-mai-bun-film-al-anului-2013/

Lungmetrajul The Act of Killing, regizat de Joshua Oppenheimer, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2013, într-un clasament realizat de prestigioasa revistă cinematografică britanică Sight & Sound.

Un articol de Andrada Văsii|7 decembrie 2013

Lungmetrajul „The Act of Killing“, regizat de Joshua Oppenheimer, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2013, într-un clasament realizat de prestigioasa revistă cinematografică britanică Sight & Sound.

Revista Sight & Sound, editată de Institutul de Film Britanic, a publicat topul 30 al celor mai bune filme ale anului. Acest clasament a fost realizat pe baza voturilor exprimate de peste 100 de critici de cinema, organizatori de festivaluri şi membri ai Academiei de film britanice.

Fiecare participant la sondaj a alcătuit un top 5 al filmelor preferate, iar lista finală a fost alcătuită pe baza acestor topuri personale.

Pe locul al doilea s-a clasat thrillerul SF ,,Gravity”, regizat de Alfonso Cuaron, iar locul al treilea a revenit dramei franceze ,,La vie d’Adèle”, de Abdellatif Kechiche.

The Act of Killing

Scenă din filmul The Act of Killing

Topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2013 este completat de filmele ,,La Grande Bellezza”, de Paolo Sorrentino, ,,Frances Ha”, de Noah Baumbach, ,,A Touch of Sin”, de Jia Zhangke, ,,Upstream Color”, de Shane Carruth, ,,The Selfish Giant”, de Clio Barnard, ,,Norte, the End of History”, de Lav Diaz, şi ,,L’inconnu du lac”, de Alain Guiraudie.

Între timp, şi prestigioasa revistă franceză cu specific cinematografic Les Cahiers du Cinema a publicat topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2013.

Pe primul loc se află pelicula ,,L’inconnu du lac”, de Alain Guiraudie. Filmul ,,Spring Breakers”, de Harmony Korine, se află pe locul al doilea, iar ,,La vie d’Adèle” ocupă poziţia a treia, notează Mediafax.

Topul 10 cu The Act of Killing este completat de următoarele filme: ,,Gravity”, de Alfonso Cuaron, ,,A Touch of Sin”, de Jia Zhangke, ,,Lincoln”, de Steven Spielberg, ,,Jealousy”, de Philippe Garrel, ,,Nobody’s Daughter Haewon”, de Hong Sang-soo, ,,You and the Night”, de Yann Gonzalez, şi ,,Age of Panic”, de Justine Triet.

Foto credit: IMDB, The Act of Killing

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.