„The Third Day”, cu Jude Law și Naomie Harris, acum pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-third-day-cu-jude-law-si-naomie-harris-acum-pe-hbo-go/

Primul episod al miniseriei „The Third Day” / „A Treia Zi” este disponibil pe HBO GO.

Un articol de Liliana Matei|21 septembrie 2020

Miniseria de șase episoade are două părți:

Vara” – în care un bărbat (interpretat de Jude Law) vizitează o insulă misterioasă și descoperă localnicii hotărâți să-și apere casa cu orice preț

Iarna” – care o prezintă pe ambițioasa Helen (Naomie Harris), care ajunge pe insulă în căutarea unor răspunsuri.

Rolurile principale sunt interpretate de Jude Law (The New Pope), Naomie Harris (nominalizată la premiile Academiei Americane de Film pentru Moonlight), Katherine Waterston (Fantastic Beasts), Emily Watson (nominalizată la premiile Emmy® și Globul de Aur pentru Cernobîl) și Paddy Considine (The Outsider).

Creată de Dennis Kelly și Felix Barrett, miniseria A treia zi este împărțită în două: vara și iarna. Spusă pe parcursul a trei episoade, povestea din prima parte, „Vara”, îl urmărește pe Jude Law în rolul lui Sam, un bărbat atras de o insulă misterioasă de pe coasta britanică, unde întâlnește un grup de localnici hotărâți să-și apere tradițiile cu orice preț.

Povestea din a doua parte, „Iarna”, se petrece pe parcursul a trei episoade, iar Naomie Harris o interpretează pe Helen, o intrusă ambițioasă, care vine pe insulă în căutarea unor răspunsuri, însă sosirea ei nu face decât să precipite un conflict care îi va hotărî viitorul. Miniseria este o coproducție Sky/ HBO. Este prima dramă originală produsă de noua casa de producție Sky, Sky Studios, în colaborare cu Plan B Entertainment, Punchdrunk și scenaristul Dennis Kelly. Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Felix Barrett and Dennis Kelly sunt producători executivi.

Fiecare dintre cele 6 episoade va fi disponibil pe HBO GO în fiecare marți și va fi difuzat la HBO de la ora 20:00.

 

 

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.