Thomas Sawyer revine la Teatrul EXCELSIOR
https://www.ziarulmetropolis.ro/thomas-sawyer-revine-la-teatrul-excelsior/

Thomas Sawyer, unul dintre cele mai aplaudate spectacole ale Teatrului EXCELSIOR, revine în repertoriu! Prima reprezentaţie din stagiunea curentă va avea loc pe 12 aprilie 2017, de la ora 19:00. Producţia, semnată de regizorul Horia Suru, reprezintă o adaptare modernă a celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” scris de Mark Twain. Un spectacol altfel, în care Thomas Sawyer, „eroul” copilăriei părinţilor şi bunicilor noştri, are acum ocazia să-i întâlnească şi pe adolescenţii de azi.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2017

Cine este, de fapt, Thomas Sawyer? Este puștiul inteligent, amuzant, uneori obraznic, curajos, sentimental – și, mai ales, este protagonistul unui spectacol de la care veți pleca dansând și cântând.

Despre Tom Sawyer și aventurile lui am auzit cu toții, măcar în treacăt – le-am citit, le-am văzut rulând pe marile și micile ecrane, poate. Spectacolul Thomas Sawyer dezvăluie fascinanta lume a puștiului cel năzdrăvan într-o formulă surprinzătoare, plină de mișcare și muzică, ce trece dincolo de literatură și chiar dincolo de teatru, țintind imaginația prin bucuria jocului.

Thomas Sawyer propune un alt fel de a vedea efervescenta lume a lui Thomas (Tom),unde peripețiile se succed cu o viteză uluitoare. Energia fanstastică a actorilor care cântă dansează și improvizează, efectele vizuale și numerele de magie impresionante care îi acompaniază,momentele coregrafice și muzicale special concepute transformă povestea lui

Tom Sawyer într-un formidabil spațiu atemporal în care imaginația devine singura cheie necesară spre noi și noi aventuri. Un spectacol dedicat copiilor de azi, dar și tuturor celor cărora le este dor să se joace de-a copilăria.

Thomas Sawyer tom-sawyer-6

Foto: Thomas Sawyer – Teatrul EXCELSIOR

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.