Thriller-ul „Câini”, de Bogdan Mirică, face înconjurul lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/thriller-ul-caini-de-bogdan-mirica-face-inconjurul-lumii/

Selectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite şi Italia, filmul de debut al lui Bogdan Mirică face înconjurul lumii în această toamnă.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2016

În septembrie, „Câini” va rula pentru publicul din capitala Finlandei, la cea de-a 29-a ediție a Helsinki International Film Festival (15 — 25 septembrie), cel mai mare festival de film din această țară, iar selecția se axează pe filme provocatoare și inovatoare.

În paralel, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică va rula în secțiunea „Cinema Extraordinaire”, dedicată celor mai importante producții lansate în ultimul an, la Bergen International Film Festival (20—28 septembrie), cel mai mare eveniment de gen din Norvegia ca număr de filme.

În octombrie, thriller-ul cu Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu va ajunge la publicul de pe trei continente, din Canada până în Israel, iar în noiembrie, călătoria va continua în nu mai puțin de șase țări.

„Câini” a câștigat recent două premii la Festivalul de la Sarajevo: „Heart of Sarajevo” pentru Cel mai bun actor — Gheorghe Visu și „Mențiunea Specială a Juriului”.

În primăvară, filmul a obținut Premiul criticii — FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes și Trofeul Transilvania la TIFF 2016.

Filmul va fi distribuit în România, din 23 septembrie, de Transilvania Film.

Foto: Câini – facebook

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

Page 1 of 26212345...102030...Last »