Thriller-ul “Câini”, de Bogdan Mirică, face înconjurul lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/thriller-ul-caini-de-bogdan-mirica-face-inconjurul-lumii/

Selectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite şi Italia, filmul de debut al lui Bogdan Mirică face înconjurul lumii în această toamnă.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2016

În septembrie, “Câini” va rula pentru publicul din capitala Finlandei, la cea de-a 29-a ediție a Helsinki International Film Festival (15 — 25 septembrie), cel mai mare festival de film din această țară, iar selecția se axează pe filme provocatoare și inovatoare.

În paralel, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică va rula în secțiunea “Cinema Extraordinaire”, dedicată celor mai importante producții lansate în ultimul an, la Bergen International Film Festival (20—28 septembrie), cel mai mare eveniment de gen din Norvegia ca număr de filme.

În octombrie, thriller-ul cu Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu va ajunge la publicul de pe trei continente, din Canada până în Israel, iar în noiembrie, călătoria va continua în nu mai puțin de șase țări.

“Câini” a câștigat recent două premii la Festivalul de la Sarajevo: “Heart of Sarajevo” pentru Cel mai bun actor — Gheorghe Visu și “Mențiunea Specială a Juriului”.

În primăvară, filmul a obținut Premiul criticii — FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes și Trofeul Transilvania la TIFF 2016.

Filmul va fi distribuit în România, din 23 septembrie, de Transilvania Film.

Foto: Câini – facebook

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.