“Câini” şi “Sieranevada”, la Festivalul Anonimul (8 – 14 august)
https://www.ziarulmetropolis.ro/caini-si-sieranevada-proiectate-la-festivalul-anonimul-8-si-14-august/

Filmele “Câini”, de Bogdan Mirică şi “Sieranevada”, de Cristi Puiu vor fi proiectate la Festivalul Internaţional “Anonimul”, ce se va desfăşura, între 8 şi 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Un articol de Petre Ivan|18 Iulie 2016

Câini“, filmul de debut al lui Bogdan Mirică, va fi  proiectat la “Anonimul” în prezența unei părți din echipă.

Recompensat cu Premiul FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes 2016, filmul urmărește povestea lui Roman, un tânăr de la oraș care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă.

În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

“Câini” va rula pe marile ecrane din România din 23 septembrie.

Acțiunea filmului “Sieranevada” este plasată la trei zile de la atentatul din redacția publicației pariziene Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary.

Bărbatul urmează să își petreacă ziua de sâmbătă la comemorarea celui dispărut. Întrunirea de familie nu se derulează însă conform așteptărilor: discuțiile sunt aprinse și diferențele de opinii nu întârzie să apară.

“Sieranevada” va rula în cinematografele din România din 9 septembrie.

Paul Negoescu revine la “Anonimul” cu cel de-al doilea lungmetraj al său, “Două lozuri”.

Filmul va fi lansat în cinematografe pe 7 octombrie.

Scurtmetrajele “Ninel”, în regia lui Constantin Popescu și “Oase pentru Otto”, în regia lui Matei Lucaci-Grunberg, după un scenariu semnat de Lia Bugnar, vor fi de asemenea proiectate în cadrul Serii Filmului Românesc.

“Anonimul” 13 va prezenta și filme care au fost distribuite în cinematografele din România în acest an: “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, “Dublu”, lungmetrajul de debut al regizoarei Catrinel Dănăiață, și “Bypass”, în regia lui Nap Toader.

Coproducția românească “Miracolul din tekir” în regia Ruxandrei Zenide, precum și 14 scurtmetraje românești au fost incluse în cadrul secțiunilor competiționale.

Foto: Câini – cinemagia

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

Page 1 of 23112345...102030...Last »