TIFF 2015: Concerte, filme şi spectacole în aer liber
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-2015-concerte-filme-si-spectacole-in-aer-liber/

Concerte, proiecţii cu acompaniament live, petreceri şi evenimente în decoruri inedite vor însufleţi nopţile Clujului la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie).

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2015

Scenele TIFF vor fi animate de muzicieni renumiți și de formațiile momentului, printre care Zenzile, cei mai cunoscuți promotori francezi ai dub reggae-ului din anii ’90 încoace, pianistul norvegian Tord Gustavsen, dar și grupuri românești ca ROA sau Moebius.

Concertele revin la Casa TIFF, Casa de Cultură a Studenților și Castelul Banffy de la Bonțida, dar își fac loc și la Depozitul de Filme și în mijlocul studențimii, într-un program cu totul nou: TIFF Campus.

Zenzile, cei mai cunoscuți promotori francezi ai dub reggae-ului din anii ’90 încoace.

Zenzile, cei mai cunoscuți promotori francezi ai dub reggae-ului din anii ’90 încoace.

În anul în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, TIFF se mută în mijlocul studenților, cu un program special croit pentru ei: TIFF Campus.

În weekend-ul 29 – 31 mai, în zona Cantinei Studențești din Hașdeu, TIFF Campus va aduce filme în aer liber, concerte și petreceri până în zori, cu intrare gratuită.

Filmele proiectate la TIFF Campus îi vor încânta pe studenți: Dyke Hard, o parodie SF punk muzicală delicioasă, Dessau Dancers, despre istoria breakdance-ului în Germania de Est, și Wild Tales, comedia neagră despre răzbunare, nominalizată la Oscar.

Programul complet al concertelor la Casa TIFF va fi anunțat în curând.

Biletele pot fi cumpărate în avans de pe www.biletmaster.ro, începând din 1 mai.

Foto: TIFF 2015  –  tiff.ro

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.