TIFF 2018, în fotografii
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-2018-in-cronci-de-film-si-fotografii/

Pe durata Festivalului Internaţional de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie), Ziarul Metropolis vă va ţine la curent cu cele mai importante evenimente de la Cluj.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2018

Și dacă Ionuț Mareș ne va prezenta filmele din festival, Cinesseur va fi furnizorul oficial de instantanee cu dichis de la  TIFF

TIFF 2018. Ziua 0
Extratereștrii au aterizat la TIFF! Nu, nu în Pădurea Baciu, locul pe care legendele locale îl dau ca destinație favorită a nepământenilor, ci în plin centru, la doi pași de Piața Unirii. Unde, se știe de-acum, e trademark local, au loc proiecțiile în aer liber la TIFF

TIFF 2018. Ziua 1
L-am găsit pe Lăscărică, mă, ciocoflendere… Era la un film de Bergman. Îți vine să crezi?
P.S.: Aia cu „Mă, ciocoflendere…” e pe spatele scaunului din față (ca să zic așa), dar nu știu cât de bine se zărește.

TIFF 2018. Ziua 2
Sunt mii de bancuri cu și despre Chuck Norris, dar ăsta le întrece pe toate. Pe cuvânt… De general!

TIFF 2018. Ziua 3
Circulația pe strada Napoca, una dintre principalele artere din centrul Clujului, e închisă, iar un Schwartzie local are grijă să nu miște nici musca. La 9 începe o nouă proiecție în Piața Unirii. Hasta la vista, baby!

TIFF 2018. Ziua 4
Ferestrele clădirilor din Cluj au mereu de spus câte o poveste. Sau mai multe. Depinde și de locatar. Azi am găsit povestea asta și v-o spun exact așa cum a gândit-o autorul. Necunoscut, firește.

TIFF 2018. Ziua 5
Binom iconic pentru poporul televizual român, parte a unei expoziții despre comunism intitulată „Partidul te vrea tuns” și vernisată, recent, la TIFF. Nu-s multe exponate, dar au miez. Am zărit și niște almanahuri Scânteia, m-aș fi întins la o lectură numai că spațiul, o hrubă, nu e deloc ofertant. În rest, la tv nu se dă nimic iar peștele e mut. Pentru că el știe tot.

TIFF 2018. Ziua 6
Strigătul lui Munch, versiunea clujeană

TIFF 2018, Ziua 7

„De mai doresc vreo apă din Europa, iată
E balta neagră, rece, pe care-n asfințit
Un trist copil împinge, stând în genunchi, o biată
Bărcuță, ca un flutur de mai, abia ițit.
O, nu mai pot să lunec prin vraja voastră, valuri
Menite cărăbușii bumbacului să fiți!
Nici să înfrunt trufia drapelelor, pe maluri,
Nici să plutesc sub ochii pontoanelor, cumpliți!” (Rimbaud)
Costă doar 150 de lei, iar meșterul care le face zice că nu prea se cumpără. Dacă aveți drum prin Cluj, îl găsiți pe labirinticele străduțe din centru.

TIFF 2018, Ziua 8
(Coffee) „Drama”, ediție limitată, prăjitura aproape oficială a festivalului

TIFF 2018, Ziua 9

Ar mai fi un pic de TIFF, dar lumea începe să (re)simtă un anume sentiment al sfârșitului.
Cu toate astea, ne vedem și mâine .

TIFF 2018, Ziua 10 (și ultima)
Vă scriu carte (nu, nu din amată), ci de la TIFF! Deși, la o adică, am putea vorbi și de armată. Armata tiffarilor, mai precis, la cât de mult public se strânge an de an acolo… See you around!

foto (si text): Cinesseur

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.