Tim Burton va regiza o versiune live-action a filmului de animaţie „Dumbo”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tim-burton-va-regiza-o-versiune-live-action-a-filmului-de-animatie-dumbo/

Tim Burton va reinventa din punct de vedere cinematografic o nouă peliculă a studiourilor Disney, întrucât cineastul american a acceptat să regizeze o versiune live-action a filmului de animaţie „Dumbo”

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2015

Inspirat din legendarul film animat din 1941 despre un pui de elefant care trăieşte la circ şi ale cărui urechi foarte mari îl fac să devină ţinta multor ironii, filmul lui Tim Burton va fi un amestec de scene live action cu scene realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate, precizează The Wall Street Journal.

În povestea originală, Dumbo este un pui de elefant cu urechi mari, care se împrieteneşte cu un şoricel şi învaţă să zboare.

Lungmetrajul original a fost lansat în 1941 şi a câştigat un premiu Oscar, impunându-se la categoria „cea mai bună coloană sonoră a unui film muzical”.

Live-action este o tehnică ce combină personaje reale cu personaje animate.

Studiourile Disney au avut mare succes în ultimii ani cu câteva filme care au reinventat o serie de pelicule clasice de animaţie. Tim Burton a impresionat cu o versiune proprie a filmului „Alice în Ţara Minunilor”, iar Angelina Jolie a prezentat spectatorilor o faţă nouă, inedită, a poveştii „Frumoasa din pădurea adormită”, în filmul „Maleficent”.

Ambele pelicule au avut de asemenea încasări spectaculoase.

Studioul hollywoodian speră să aibă din nou succes în acest weekend, odată cu lansarea unei versiuni live action a filmului „Cenuşăreasa/ Cinderella„, regizată de Kenneth Branagh, în care rolurile principale sunt interpretate de Cate Blanchett, Richard Madden şi Lily James.

Foto: Tim Burton, Dumbo – cinemagia

29
/07
/13

CRONICĂ DE FILM „Deturnarea”, regizat de danezul Tobias Lindholm, este cronica neromanţată şi anti-eroică a unui tensionat război psihologic între două lumi. Pretextul îl constituie capturarea unei nave daneze de către piraţi.

27
/07
/13

Peste 5.000 de filme documentare din întreaga lume, aflate în arhiva Studioului Astra Film Sibiu, pot fi vizionate la cerere de turişti, cercetători sau cinefili, în cadrul unui program estival. Un bilet costă șase lei, iar filmele pot fi văzute de luni până vineri între orele 9 și 15, la sediul Studioului Astra Film.

25
/07
/13

Căderea comunismului a însemnat şi desfiinţarea cenzurii oficiale şi intrarea într-o nouă estetică cinematografică. Dacă puţinii rebeli din filmul românesc al anilor `90 mai aveau de luptat cu trecutul şi prezentul, cei ai Noului Cinema sunt mai degrabă apărătorii unor cauze personale.

24
/07
/13

Cinematografia mondială a oferit în istoria sa numeroase portrete remarcabile de rebeli. Însă şi filmul românesc din timpul comunismului a avut propriii tineri nonconformişti, spirite libere şi periculoase pentru un întreg sistem.

24
/07
/13

Cei care au zilele astea drum prin Ungaria, aproape de graniţa cu România, la câţiva kilometri vest de Debreţin, încă îl mai pot întâlni pe actorul român Dragoş Bucur pe platoul de filmare al unui western foarte modern, „Mirage“.