Timp și spațiu captate prin culoare la galeria neconvențională Celula de artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/timp-si-spatiu-captate-prin-culoare-la-galeria-neconventionala-celula-de-arta/

După mai mult de un an de introspecţie şi de distanţare socială, timpul petrecut cu noi, în spaţiile care au devenit din confortabile limitative, a căpătat complet alte semnificaţii. Momentele dragi din trecut le-am păstrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusă a făcut zilele, săptămânile şi lunile să se comprime. Nu ştim când şi cum au trecut ultimele 15 luni aşa că amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodată.

Un articol de Liliana Matei|18 mai 2021

Un moment prins pe pânză, o introspecție prin intermediul limbajului plastic, se pot vedea în spațiul-acvariu al galeriei Celula de artă, în perioada 21 mai – 2 iunie, în expoziția intitulată „31B“ a artistului Andreias Welther.

“În lucrarea „31B“ am încercat să captez prin culoare un fragment de timp și spațiu din „Atelierul“, o serie de lucrări pe aceasta temă, în care mi-am petrecut trei ani alături de colegii mei și de domnul profesor George Moscal. „Atelierul“, are o deosebită importanță pentru formarea mea și pentru ceea ce sunt eu azi.”, povestește artistul.

Andreias Welther este absolvent al liceului de Arte Plastice „Dimitrie Paciurea“ din București. În prezent este student în anul al III-lea la Departamentul Pictură în cadrul Universității Naționale de Arte din București.

Evenimentul nu va avea vernisaj cu public iar expoziția se poate vedea la orice oră în spațiul de pe Bd. Carol, nr. 53.

Celula de artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se crează un dialog liber, direct și nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezență de ~ 4 ani (2017 – 2021) pe scena artei din București, Celula de Arta a susținut ~70 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului.

Noutățile din Celula de Artă se pot vedea pe Facebook și pe Instagram.

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.