Timpul nebunilor, de Stela Giurgeanu – Cea mai bună piesă românească a anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/timpul-nebunilor-de-stela-giurgeanu-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului/

Textul „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, a câştigat concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2014”. Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România – UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2015

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2014”, compus din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală următoarele piese: „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, „Dragoste în vremea lui Koch”, de Olga Delia Mateescu, „Blana leopardului”, de Mihai Octavian Ioana, şi „Ringhispil (Carusel)”, de Kincses Elemèr.

Dintre acestea, juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu.

UNITER precizează că piesa a fost înscrisă în concurs fără titlu, pe baza motto-ului de pe pagina de gardă, iar titlul a fost precizat ulterior de autoare şi în acordul unanim al juriului.Timpul nebunilor

Premiul va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, pe 25 mai, iar editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

„Cea mai bună piesă românească a anului 2013” a fost desemnată „În trafic”, de Alina Nelega.

Foto: Timpul nebunilor, Stela Giurgeanu – UNITER, facebook

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.