Tina Turner, 76
https://www.ziarulmetropolis.ro/tina-turner-76/

„Asta vreau în rai… cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. “Una dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor”, conform revistei Rolling Stone, împlineşte astăzi 76 de ani. Tina Turner a vândut peste 200 de milioane de albume în cei peste 50 de ani de carieră.

Un articol de Petre Ivan|26 Noiembrie 2015

Anna Mae Bullock (Tina Turner) s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orășelul Nut Bush din statul american Tennessee, într-o familie de fermieri.

Revistele, muzica și filmele ce ajungeau în Nut Bush au făcut-o pe Anna să viseze încă de la o vârstă fragedă la o viață de vedetă. Când a împlinit 17 ani, sora sa, Allinea dus-o la unul dintre cele mai cunoscute localuri din St Louis, Club Manhattan, unde, în acea seară, invitați erau the Kings of Rhythm.

Solistul trupei era Ike Turner, care-i va deveni în scurt timp soţ. La 20 de ani, Anna devine Tina Turner şi principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm,  înregistrând alături de Ike piesa ”A Fool In Love”, ajuns hit în topurile din SUA.

Trupa este invitată să cânte în deschiderea noului turneu al celor de la Rolling Stones.

La 34 de ani, Tina primește un rol în filmul ”Tommy”, apoi divorţează de Ike. În vara anului 1981 susâine trei showuri la Hotel Ritz , unde este remarcată de Rod Stewart, care o invită să cânte alături de el piesa ”Hot Legs”.

Odată cu această piesă, cariera acesteia se relansează, iar Tina Turner devine şi un star al anilor 80, după ce fusese unul dintre artiştii de top ai anilor 60. Cântă din nou în deschiderea celor de la Rolling Stones, iar alături de Mick Jagger interpretează piesa ”Honky Tonk Woman”.

În decembrie 1983 melodia “Let’s stay together” se afla pe locul 5 in topul britanic. Urmează single-urile ”What’s Love Got To Do With It?” şi ”Private Dancer” (lbumul ”Private Dancer” se va vinde în peste 10 milioane exemplare).

Tina este solicitată de regizorul australian George Miller pentru a juca în în cea de-a treia serie a filmului ”Mad Max. În aceeași zi,  noul ei single, ”What’s Love Got To Do With It?” ajunge pe locul 1 în topuri.

În 1985 câștigă două trofee la Galele Premiilor Muzicale Americane, an în care va mai primi trei premii extrem de importante: Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă pop (”What’s Love Got To Do With It?”), Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă rock (”Better Be Good To Me”) și Premiul pentru cea mai bună înregistrare (”What’s Love Got To Do With It?”).

În 1986 îi apare  cartea autobiografică ”Eu, Tina”, ce avea să devină subiectul unui film de succes . Trei ani mai tâtziu lansează un nou album, cel de-al treilea, considerat un succes la scurt timp de la apariție, pe care sunt incluse hiturile ”Simply the Best”, ”I Don’t Wanna Lose You” și ”Steamy Windows”. În septembrie 1991, apare prima compilație cu cele mai mari hituri ale sale, ”Simply the Best”, ce ajunge pe primul loc la vânzări în 12 țări.

Asta vreau în rai… cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii. – Tina Turner

În 1993, apare un nou single, ”I Don’t Wanna Fight”, ce îi aduce două nominalizări la premiile Grammy și poziții fruntașe în clasamentele din toată lumea. Tot în același an apare și filmul biografic de mare succes ”What’s Love Got To Do With It?”, nominalizat la premiile Oscar. În 1994, Tina se mută în Elveția și decide că are nevoie de un an de pauză. Un an mai târziu revine pe scenă cu hitul ”Goldeneye”, scris de Bono și The Edge, de la U2.

La sfârșitul anilor ’90, va lansat multe duete de mare succes, cu Eros Ramazotti, ”Cose Della Vita / Can’t stop thinking of you”, cu Sting și cu Antonio Banderas, iar în concerte va face duete memorabile cu altă mare artistă — Cher.

În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Tina e declarată vedeta cu cele mai sexy picioare, devansând-o pe top-modelul Cindy Crawford. Cincisprezece ani mai târziu, Tina începe un turneu în Statele Unite și în Canada. Albumul său, “All the Best”, care i-a adus un Disc de aur.

Se va reîntoarce pe scenă în 2008, la vârsta 68 de ani, unde cântă alături de Beyoncé la ediția cu numărul 50 a Annual Grammy Awards. Tot atunci efectuează un grandios turneu în America de Nord și în Europa.

(sursa: wikipedia, agerpres.ro)

Foto: Tina Turner – facebook

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

07
/11
/18

”Sunt cu doi ani mai mare decât țara mea și mă doare să văd că țara mea suferă. Dar îmi pun speranța în cei care vin după mine. În copii! Speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor ca adulți. La Centenarul ei, România nu arată bine – este mai dezbinată, mai fragilă, mai șubredă ca oricând. Și dincoace și dincolo de Prut!” - Mihai Șora, la împlinirea vârstei de 102 ani...

02
/11
/18

În cinstea actriţei Dorina Lazăr, după 30 de ani de la prima difuzare, Casa de Producţie TVR vă invită să urmăriţi spectacolul „Plicul”, de Liviu Rebreanu.  Născută pe 7 noiembrie 1940, Dorina Lazăr a absolvit IATC, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, la clasa profesorului Ion Finteșteanu, asistenţii acestuia fiind Sanda Manu şi Dem Rădulescu. 

01
/11
/18

“Fără falsă modestie: nu cred că mă număr printre cei mari mari compozitori și interpreți de limbă franceză, dar ma simt bine în pielea mea" -  Salvatore Adamo. Aclamat şi iubit în întreaga lume, artistul belgian de origine italiană, care are la activ peste 100 de milioane de discuri vândute, împlinește, astăzi, 75 de ani.

29
/10
/18

"Nu-l costă nimic pe un om să fie blând cu un animal" - Joaquin Phoenix. Nominalizat de trei ori la Oscar pentru rolurile din Gladiator (2001), Walk the Line (2006) și The Master (2013), actorul născut în Puerto Rico a împlinit, ieri, 44 de ani. Joaquin Phoenix, cunoscut drept un activist fervent al drepturilor animalelor, este vegetarian de la vârsta de trei ani.

18
/10
/18

Casa de Producție TVR propune iubitorilor de teatru celebrarea actriței Draga Olteanu Matei, printru-un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Naţionale: „Comoara din deal”. Din distribuția spectacolului realizat în anul 1977 fac parte actorii: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Iulian Necșulescu, Contantin Diplan, Gheorghe Visu, Ion Henter, N. Bălănescu, Eugenia Maci.

04
/10
/18

„(...) Acum, în Octombrie, la 40 de ani vreau să alerg primul meu maraton. Nu mi-e frică să greșesc, mă bucur când o fac și învăț din asta..! Iubesc teatrul și mă simt norocos că am șansa să fac ce-mi place!” – Marius Manole. Actorul despre care regretatul Radu Beligan spunea că „un astfel de talent apare o dată la 100 de ani” își serbează, astăzi, cea de-a 40-a aniversare.

10
/09
/18

„Aş prefera ca cinci persoane să-mi cunoască activitatea şi să considere că este bună, decât să mă cunoască cinci milioane de oameni şi să nu le pese de ce fac eu.” - Colin Firth. Actorul britanic, câștigător al unui premiu Oscar pentru rolul din ”The King’s Speech” (2011), împlinește astăzi 58 de ani.

03
/09
/18

Născută pe 3 septembrie, în Chilimodion, Corint, Grecia, Irene Papas, una dintre cele mai mari actriţe din istoria filmului, împlineşte, astăzi, 92 de ani! (Foto: Irene Papas și Anthony Quinn, în anul 1976, în timpul fimării peliculei "The Message")

19
/08
/18

"Nu suntem stăpânii acestei lumi, suntem doar în trecere pe aici..." - Robert Redford. Unul dintre cei mai respectați și mai iubiți actori contemporani a împlinit 82 de ani. Redford a fost nominalizat de două la premiile Oscar pentru rolurile interpretate, câștigând râvnita statuetă pentru regie și, mai apoi, pentru "contribuţia adusă cinematografiei"...

02
/08
/18

“Credeam, cu ani în urmă, că noi, cu toţii, suntem în genunchi. Omul nu trăieşte în genunchi. Statul în genunchi e o fază, e numai un interstiţiu. Depinde mult de ce stai în genunchi. Ce gândeşti când stai în genunchi? Te rogi, nu te rogi? Eşti năpăstuit? E un loc de odihnă? Totul depinde de realitatea nemijlocită.” - Marcel Iureş. Din 1995, Marcel Iureș este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele celei de-a doua scene independente de teatru din România.

01
/08
/18

Eşti ceea ce ai văzut, ce ai cunoscut, ceea ce ai acumulat. Mai mult nu eşti, decât dacă eşti fariseu – Horaţiu Mălăele. Unul dintre cei mai iubiţi actori români împlineşte, astăzi, 66 de ani. Mălăele îşi serbează ziua de naştere pe scenă, în spectacolul „Fierarii” - TNB (Sala Mare), de la ora 20:00. „M-am născut pe 31 iulie, dar în acte sunt trecut pe 1 august", spune actorul.

26
/07
/18

"Meseria asta ucide în multe feluri. Ucide când joci puţin, dar şi când joci mult, când nu joci deloc, dar şi când joci mediu, când joci prost. Este o profesie îngrozitoare, care ucide cercul prietenilor, familia şi într-un final pe tine." - Dan Condurache. Junele prim al Teatrului Mic din anii "80 împlinește, astăzi, 66 de ani!

11
/07
/18

"Pe de o parte, susţinem lucruri minunate, pe de alta, facem fapte groaznice de care, de cele mai multe ori, nu suntem conştienţi(...)" - Mariana Buruiană . Actrița născută la Arad, ale cărei talent și frumusețe l-au determinat pe poetul Emil Brumaru să îi dedice câteva poezii., împlinește, astăzi 63 de ani

Page 1 of 1212345...10...Last »