Tina Turner, 76
https://www.ziarulmetropolis.ro/tina-turner-76/

„Asta vreau în rai… cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. “Una dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor”, conform revistei Rolling Stone, împlineşte astăzi 76 de ani. Tina Turner a vândut peste 200 de milioane de albume în cei peste 50 de ani de carieră.

Un articol de Petre Ivan|26 Noiembrie 2015

Anna Mae Bullock (Tina Turner) s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orășelul Nut Bush din statul american Tennessee, într-o familie de fermieri.

Revistele, muzica și filmele ce ajungeau în Nut Bush au făcut-o pe Anna să viseze încă de la o vârstă fragedă la o viață de vedetă. Când a împlinit 17 ani, sora sa, Allinea dus-o la unul dintre cele mai cunoscute localuri din St Louis, Club Manhattan, unde, în acea seară, invitați erau the Kings of Rhythm.

Solistul trupei era Ike Turner, care-i va deveni în scurt timp soţ. La 20 de ani, Anna devine Tina Turner şi principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm,  înregistrând alături de Ike piesa ”A Fool In Love”, ajuns hit în topurile din SUA.

Trupa este invitată să cânte în deschiderea noului turneu al celor de la Rolling Stones.

La 34 de ani, Tina primește un rol în filmul ”Tommy”, apoi divorţează de Ike. În vara anului 1981 susâine trei showuri la Hotel Ritz , unde este remarcată de Rod Stewart, care o invită să cânte alături de el piesa ”Hot Legs”.

Odată cu această piesă, cariera acesteia se relansează, iar Tina Turner devine şi un star al anilor 80, după ce fusese unul dintre artiştii de top ai anilor 60. Cântă din nou în deschiderea celor de la Rolling Stones, iar alături de Mick Jagger interpretează piesa ”Honky Tonk Woman”.

În decembrie 1983 melodia “Let’s stay together” se afla pe locul 5 in topul britanic. Urmează single-urile ”What’s Love Got To Do With It?” şi ”Private Dancer” (lbumul ”Private Dancer” se va vinde în peste 10 milioane exemplare).

Tina este solicitată de regizorul australian George Miller pentru a juca în în cea de-a treia serie a filmului ”Mad Max. În aceeași zi,  noul ei single, ”What’s Love Got To Do With It?” ajunge pe locul 1 în topuri.

În 1985 câștigă două trofee la Galele Premiilor Muzicale Americane, an în care va mai primi trei premii extrem de importante: Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă pop (”What’s Love Got To Do With It?”), Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă rock (”Better Be Good To Me”) și Premiul pentru cea mai bună înregistrare (”What’s Love Got To Do With It?”).

În 1986 îi apare  cartea autobiografică ”Eu, Tina”, ce avea să devină subiectul unui film de succes . Trei ani mai tâtziu lansează un nou album, cel de-al treilea, considerat un succes la scurt timp de la apariție, pe care sunt incluse hiturile ”Simply the Best”, ”I Don’t Wanna Lose You” și ”Steamy Windows”. În septembrie 1991, apare prima compilație cu cele mai mari hituri ale sale, ”Simply the Best”, ce ajunge pe primul loc la vânzări în 12 țări.

Asta vreau în rai… cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii. – Tina Turner

În 1993, apare un nou single, ”I Don’t Wanna Fight”, ce îi aduce două nominalizări la premiile Grammy și poziții fruntașe în clasamentele din toată lumea. Tot în același an apare și filmul biografic de mare succes ”What’s Love Got To Do With It?”, nominalizat la premiile Oscar. În 1994, Tina se mută în Elveția și decide că are nevoie de un an de pauză. Un an mai târziu revine pe scenă cu hitul ”Goldeneye”, scris de Bono și The Edge, de la U2.

La sfârșitul anilor ’90, va lansat multe duete de mare succes, cu Eros Ramazotti, ”Cose Della Vita / Can’t stop thinking of you”, cu Sting și cu Antonio Banderas, iar în concerte va face duete memorabile cu altă mare artistă — Cher.

În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Tina e declarată vedeta cu cele mai sexy picioare, devansând-o pe top-modelul Cindy Crawford. Cincisprezece ani mai târziu, Tina începe un turneu în Statele Unite și în Canada. Albumul său, “All the Best”, care i-a adus un Disc de aur.

Se va reîntoarce pe scenă în 2008, la vârsta 68 de ani, unde cântă alături de Beyoncé la ediția cu numărul 50 a Annual Grammy Awards. Tot atunci efectuează un grandios turneu în America de Nord și în Europa.

(sursa: wikipedia, agerpres.ro)

Foto: Tina Turner – facebook

13
/08
/19

"Blondele sunt cele mai potrivite victime. Ele sunt asemeni zăpezii virgine în care ies la iveală urmele însângerate." - Alfred Hitchcock. Se împlinesc, astăzi, 120 de ani de la nașterea cineastului considerat „maestrul suspansului”. 

12
/08
/19

“Cred că nu am trăit degeaba. Am lăsat ceva în urmă. Am învăţat de la viaţă că demnitatea, cinstea şi generozitatea se plătesc foarte scump.” – Tamara Buciuceanu-Botez. Doamna comediei româneşti a împlinit, zilele trecute, 90 de ani!

05
/08
/19

“Cred că am devenit, astăzi, persoana care mi-am dorit să fiu. Am învăţat că, indiferent cât de mult suferi, lumea nu se va opri în loc pentru durerea ta. Am învăţat că trebuie să te desparţi de cei dragi prin cuvinte calde. S-ar putea să fie ultima oară când îi vezi… Am învăţat să iubesc ca să pot fi iubită!” – Cezara Dafinescu, actrita care, ieri, şi-a serbat cea de-a 71 -a aniversare!

01
/08
/19

“Copilăria este cadoul ce ni-l face viaţa pentru ce vom avea de îndurat. Mi-e dor de tot, de nedeile satelor, unde mâncam colaci sfinţiţi, caltaboşi, sugiuc, turtă dulce şi mai ales îngheţată colorată de la ţigani.” – Horaţiu Mălăele. Artistul (actor, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor) Horațiu Mălăele a împlinit, astăzi, 67 de ani. La mulți ani!

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

25
/03
/19

“Între pasiune şi suferinţă asemănarea este atât de mare încât, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns să le confunde şi să le boteze cu acelaşi cuvânt: patimă, a pătimi. O ironie filologică.” – Ana Blandiana . Astăzi, de Buna Vestire, una dintre cele mai graţioase şi puternice voci din poezia feminină românească împlineşte 77 de ani.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

21
/12
/18

Undeva, cândva... Adela Marculescu și Victor Rebengiuc, cu mulți ani în urmă, pe vremea în care teatrul radiofonic reprezenta una dintre puținele bucurii ale românilor. Actrița Adela Marculescu (poate fi văzută în spectacolul "Idolul şi Ion Anapoda", la TNB) a împlinit, astăzi, 80 de ani

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

07
/11
/18

”Sunt cu doi ani mai mare decât țara mea și mă doare să văd că țara mea suferă. Dar îmi pun speranța în cei care vin după mine. În copii! Speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor ca adulți. La Centenarul ei, România nu arată bine – este mai dezbinată, mai fragilă, mai șubredă ca oricând. Și dincoace și dincolo de Prut!” - Mihai Șora, la împlinirea vârstei de 102 ani...

02
/11
/18

În cinstea actriţei Dorina Lazăr, după 30 de ani de la prima difuzare, Casa de Producţie TVR vă invită să urmăriţi spectacolul „Plicul”, de Liviu Rebreanu.  Născută pe 7 noiembrie 1940, Dorina Lazăr a absolvit IATC, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, la clasa profesorului Ion Finteșteanu, asistenţii acestuia fiind Sanda Manu şi Dem Rădulescu. 

Page 1 of 1212345...10...Last »