Titus Munteanu ne-a părăsit la 72 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/titus-munteanu-a-plecat-dintre-noi/

Cunoscutul realizator de televiziune Titus Munteanu a murit miercuri, la Spitalul Marius Nasta. Acesta suferea de mai mulţi ani de o “boală complexă” care ]i afectase mai multe organe.

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2013

Cunoscutul realizator de televiziune Titus Munteanu a murit miercuri, la Spitalul Marius Nasta.  Acesta suferea de mai mulți ani de o “boală complexă” care îi afectase mai multe organe.

Titus Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV din România, s-a născut la Timișoara, la 3 octombrie 1941. A urmat Liceul de Muzică, unde a studiat flautul.

A absolvit, apoi, Conservatorul din București, angajându-se ca redactor-colaborator la Televiziunea Română. În paralel, a predat muzică la Liceul ‘George Enescu’ și la Conservator. A obținut postul de redactor după șase ani de colaborare cu Televiziunea Română.

Munteanu a semnat numeroase emisiuni de divertisment și muzicale de mare succes — ‘Realități ilustrate’ (emisiune produsă de Tudor Vornicu), ‘Un trio formidabil’ (Premiul I la Festivalul ‘Charles Chaplin’, Gabrovo, 1984), ‘Duelul vedetelor’ (Premiul APTR, 1992), ‘Astă seară ne distrăm în familie’ (Premiul APTR, 1993).

A creat, în 1995, celebra emisiune ‘Școala vedetelor’, premiată în repetate rânduri: Premiul Criticii Muzicale ‘Mihail Jora’, Trofeul Trandafirul de Argint (Montreux, 1996). Din 2004 a reluat această producție de mare succes cu o altă generație a ‘Școlii vedetelor’.

În 2004, CNA i-a acordat Premiul de Excelență. În 1998 a părăsit TVR pentru Antena 1, unde a realizat emisiunea ‘Echipa fantastică’. A revenit la TVR 1, anul următor, ca director. A realizat emisiunea de succes ‘O dată-n viață’, a cărei prezentatoare este Iuliana Tudor.

Foto: Titus Munteanu – Cinemagia

28
/11
/21

Arta autentică începe dincolo de convenții și dincolo de granițe. Dincolo de teze, ipoteze și antiteze, ea se întrezărește uneori limpede, alteori vag, ca printr-una dintre multele ferestre de la privești, în decursul unei vieții, lumea din jur.

13
/09
/21

„OrfEU şi EUridice”, spectacol din proiectul Trei Apropouri pe Bulevard, creat de Obor Productions şi finanţat de ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021, vă așteaptă joi, 16 septembrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

18
/04
/17

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) la București se desfășoară între 20 și 23 aprilie 2017.

14
/10
/16

Premiul Nobel pentru Literatură ar trebui să deschidă o discuție îndelung ocolită: are literatura granițe - de ce ar avea? Judecând după furia cu care românii au și de această dată păreri, ai spune că trăim în mijlocul celui mai citit popor european. Să ne relaxăm: nu e chiar așa, ba chiar dimpotrivă.

02
/03
/16

“Eu am rimat întotdeauna cu Teatrul «L.S. Bulandra» din Bucureşti”, îi plăcea Rodicăi Tapalagă să spună adesea. A fost Zoe din “O scrisoare pierdută”, Didina Mazu din “D’ale Carnavalului”, Sophie din “Dimineaţa pierdută”, Elena Andreevna din “Unchiul Vanea”. Este actriţa care se simțea feminină, iubită, frumoasă, puternică, atunci când era pe scenă.

23
/04
/15

TV5MONDE difuzează, în această seară, de la ora 19.30, un interviu în exclusivitate acordat de Brigitte Bardot. Este prima apariție televizată din ultimii 12 ani a acestei controversate actriţe – “icoană absolută”, un interviu „fără tabuuri și concesii”, cum anunţă realizatorii francezi.

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.