TNT declară 20 noiembrie Ziua Națională a Comportamentului Adecvat
https://www.ziarulmetropolis.ro/tnt-declara-20-noiembrie-ziua-nationala-a-comportamentului-adecvat/

Cel de-al doilea sezon al unuia dintre cele mai titrate seriale ale toamnei, „Un Comportament Adecvat/ Good Behavior”, se lansează în România pe 20 noiembrie, de la ora 22.00. Cu această ocazie postul de televiziune TNT va declara Ziua Naţională a Comportamentului Adecvat.

Un articol de Liliana Matei|9 noiembrie 2017

Serialul va fi difuzat în fiecare luni, începând cu ora 22.00.

Un Comportament Adecvat/ Good Behavior” îi are în rolurile principale pe Michelle Dockery, cunoscută din „Downton Abbey”, și pe actorul argentiniano-spaniol Juan Diego Botto, care a mai jucat în „1492 – Cucerirea Paradisului” și „El Greco”. Din distribuție mai fac parte Terry Kinney, Lusia Strus și Joey Kern.

Serialul este o adaptare a romanului „Letty Dobesh” semnat de Blake Crouch, iar primul sezon, lansat anul trecut, a fost urmărit în medie de 4,1 milioane de telespectatori în Statele Unite, pe toate platformele TNT.

Un Comportament Adecvat” spune povestea lui Letty Dobesh (Michelle Dockery), o femeie care obține mereu ceea ce își dorește. După ce a ieșit din închisoare, a reușit să își recupereze fiul – Jacob (jucat de Nyles Julian Steele). Din păcate, înțelegerea făcută cu FBI pentru a reprimi custodia copilului aproape a costat-o relația cu Javier (Botto), un asasin plătit.

La începutul celui de-al doilea sezon, care a fost lansat în Statele Unite pe 15 octombrie, Letty a rezolvat problemele cu Javier și s-a împăcat cu mama ei (Lusia Strus), care s-a opus acordării custodiei lui Jacob. Cu un agent FBI pe urme, Letty, Javier și Jacob încearcă să înceapă o nouă viață.

Serialul „Un comportament adecvat” este produs de Chad Hodge („Dispăruţi în Wayward Pines”, „The Playboy Club”), care este și scenarist, și de scriitorul Blake Crouch („Wayward Pines”). Producători executivi sunt Marty Adelstein („Aquarius”, „Prison Break”, „Un vârcolac adolescent”) și Becky Clements („Aquarius”, „Last Man Standing”) de la Tomorrow Studios, un parteneriat între ITV Studios și Marty Adelstein.

TNT este un canal de televiziune de înaltă definiţie care difuzează filme de calitate şi seriale originale. În plus, TNT oferă o selecție de filme apreciate de către regizori de top de la Warner Bros. și de la alte studiouri de la Hollywood, garantând o experiență variată de divertisment pe tot parcursul zilei. TNT este urmărit în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibil în 10 ţări din Europa. TNT face parte din Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.

Turner Broadcasting System International opereză în prezent mai multe branduri, între care CNN, TNT, Cartoon Network şi Turner Classic Movies, dar şi reţele în America Latină, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi Asia Pacific. TBS face parte din familia Time Warner, alături de Warner Bros. şi HBO şi operează 180 de posturi de televiziune, 32 de branduri în 37 de limbi, în mai mult de 200 de ţări. Turner Broadcasting este o companie Time Warner.

Foto: TNT

18
/06
/22

Cluj-Napoca e, zilele astea, orașul ideal. După cum ar spune un clasic în viață: „pentru că… din seria filmelor“. Pentru că… TIFF și pentru că… festival. Mare. Frumos. Prietenos. Aventuros. Și alte cuvinte care se termină la fel de spectaculos – spumos, delicios, tiffelicious.

10
/06
/22

Jocurile, atelierele și distracția în aer liber se întorc la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, într-un program extins, dedicat copiilor și părinților prezenți la Cluj-Napoca între 18 și 26 iunie.

09
/06
/22

În lunile iunie și iulie, Institutul Cervantes din București și Happy Cinema propun publicului interesat de artă o serie de proiecții de filme documentare având ca subiect diverse figuri iconice ale artei spaniole contemporane: Salvador Dalí, Generația Buñuel, Dalí, Picasso, Muzeul Prado, Remedios Varo, Antonio López. Proiecțiile vor avea loc în Sala Auditorium a Institutului Cervantes (Bulevardul Regina Elisabeta 38), în fiecare zi de miercuri, de la ora 19.00.

09
/06
/22

Filmul “Metronom” (2022), premiat pentru regie în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, va deschide a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, care se va desfăşura în perioada 14-17 iulie. Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului Alexandru Belc şi a tinerei actriţe Mara Bugarin, originară din Timişoara.

08
/06
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022) anunță un parteneriat cu platforma TikTok, prin care își propune să aducă în focus creatorii români de conținut pasionați de cinematografie și să îi invite să-și găsească inspirația la cel mai mare eveniment de film din țară. Parteneriatul include un hashtag challenge, care va culmina cu un eveniment de premiere special la Cluj-Napoca, și un Masterclass VFX pentru adolescenți susținut de Robert Tatoi, în cadrul EducaTIFF.

08
/06
/22

Aurel Marton și-a petrecut peste 20 de ani în detenție. Acum se străduiește să ducă o viață normală, alături de familie. Povestea vieții sale și, mai ales, iubirea față de animalele abandonate, i-au atras atenția regizorului Mihai Dragolea, care l-a distribuit în noul său scurtmetraj. „Aurică, viață de câine”, care spune povestea unui evadat ce trăiește într-un lan de porumb și care se împrietenește cu câinele unui sătean de la care fură mâncare, va avea premiera în competiția Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), joi, 23 iunie, la Cinema Florin Piersic (Cluj Napoca).

08
/06
/22

BIDFF - Bucharest International Dance Film Festival, singura manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a opta ediții, care va avea loc între 8 -11 septembrie 2022, la București. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt: 24 iunie (normal) și 15 iulie (târziu).

07
/06
/22

10 pentru FILM, programul care intermediază întâlnirea între actori români de teatru și lumea cinematografiei, a ajuns la cea de-a 11 ediție. O rampă de lansare pentru peste 100 de artiști talentați de pe scenele teatrelor din România, 10 pentru FILM își continuă misiunea și în 2022, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 - 26 iunie 2022). Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la TIFF, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

06
/06
/22

Chef-ul Adi Hădean vine la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2022 pentru o zi specială: Ukrainian Street Food Day. Acesta va pregăti, alături de bucătari din Ucraina, preparate tradiționale din țara vecină, pe care clujenii sunt invitați să le încerce pe 20 iunie la un eveniment special, care va fi organizat pe strada Potaissa din centrul orașului. Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate inițiativei #SolidarSocial, care livrează mese calde refugiaților.

02
/06
/22

Fidel misiunii sale de a cultiva pasiunea publicului tânăr și foarte tânăr pentru arta cinematografică, programul EducaTIFF continuă să se dezvolte la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie). Calendarul evenimentelor include anul acesta o amplă selecție de filme dedicate copiilor și adolescenților, ateliere creative și cursuri de jurnalism de cinema, dar și o prezentare în premieră a opționalului de educație cinematografică, care va fi testat pe parcursul unui an școlar la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca, la inițiativa Asociației Festivalului de Film Transilvania (AFFT).

02
/06
/22

Pe 8 și 9 iunie, bibliotecarii din județul Gorj vor participa la un nou atelier de educație media organizat de Asociația One World Romania și Mediawise Society – centrul de resurse și formare în domeniul educației pentru competențe media și digitale din România. Am deschis seria de cursuri în Dâmbovița și Tulcea, unde au participat peste 45 de bibliotecari din cele două județe.