Toamna are o nouă coloană sonoră – muzica de la Bucharest Music Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/toamna-are-o-noua-coloana-sonora-muzica-de-la-bucharest-music-film-festival/

Unul dintre evenimentele cu tradiţie organizate de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, dă întâlnire fanilor muzicii clasice într-o nouă locaţie, şi într-o nouă perioadă. După ce, timp de zece ani, Bucharest Music Film Festival a umplut Piaţa George Enescu cu sute de artişti şi mii de spectatori, anul acesta, festivalul muzicii clasice se aude, între 9 şi 18 septembrie, în Piaţa Universităţii.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2016

Prima seară se deschide cu cele mai fredonate piese din coloana sonoră a unor filme legendare.

Sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, repertoriul Orchestrei Simfonice din 9 septembrie cuprinde bucăți muzicale ale unor filme de animație, precum Tom și Jerry, coloana sonoră din Spiderman și a altor filme de acțiune sau a unor filme clasice de Hollywood, până la tema muzicală a unor filme românești pentru copii.

Două dintre divele muzicii ușoare românești, Corina Chiriac și Mirabela Dauer, vin pe 10 septembrie la BMFF, unde, sub bagheta lui Ionel Tudor, vor interpreta șlagăre care au scris istorie.

Dacă e duminică, e seară de muzică clasică la BMFF. Piața Universității se va umple de muzica lui Ceaikovski în intrepretarea uneia dintre cele mai noi orchestre, formată din membrii Filarmonicii George Enescu și ai Orchestrei Naționale Radio, Bucharest Symphonic Pops, dirijată de tânărul Sergey Simakov, câștigătorul din Rusia al marelui premiu Jeunesses Musicales București de anul trecut.

Power Vibes

Power Vibes

Păstrând tradiția proiecțiilor celor mai aplaudate concerte și arii muzicale din țară și străinătate, zilele de luni și marți sunt rezervate la Bucharest Music Film Festival, serilor de film. Dacă în zilele de weekend, publicul BMFF este așteptat de la ora 21 în Piața Universității, în zilele de săptămână, programul festivalului începe de la ora 19, cu recitaluri acapella, concerte fusion ce îmbină genul clasic cu cel electro, pop sau rock, însoțite de proiecții video, spectacole de operetă, percuție sau călătorii acustice cu iz tradițional ale unor ansambluri de suflători.

Camerata Regala

Camerata Regala

Ultimul weekend Bucharest Music Film Festival debutează pe 16 septembrie, cu un moment de fantezie fără limite, specific concertelor Cameratei Regale, care de data aceasta urcă scena festivalului alături de solista Operei de Stat din Viena, mezzosoprana Aura Twarowska, de tenorul spaniol Sergi Giménez Carreras și de soprana Katarzyna Dondalska. Ziua de sâmbătă, 17 septembrie, este rezervată Orchestrei Naționale Radio, care va acompania recitalul soliștilor Răzvan Popovici și Alexander Sitkovetsky.

Duminică, 18 septembrie, Bucharest Music Film Festival 2016 se încheie cu „O seară vieneză”. Polcile lui Johan Strauss, Dansurile ungare ale lui Brahms, uverturi și arii din opere mozartiene sunt interpretate de tânăra orchestră de cameră austriacă, Sinfonietta Wien, cu participarea extraordinară a sopranei Milena Arsowska și a lui Andreas Jankowitsch, bas-bariton.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Foto: Bucharest Music Film Festival – facebook

06
/01
/16

Maestrul de pe podium este una dintre figurile emblematice ale muzicii clasice. Dă din mâini și muzica se naște parcă din mișcările lui... Dar cum se poate ca un singur om, fără să scoată vreun sunet, înarmat cu doar o bucățică de lemn, să fie responsabil de rezultatul sonor a sute de persoane?

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.