„Toată lumea din familia noastră“ deschide Seria „ArtIntro” la ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/toata-lumea-din-familia-noastra-deschide-seria-artintro-la-icr/

Marţi, 31 martie 2015, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), va avea loc primul eveniment din seria „ArtIntro”. Invitatul primei întâlniri va fi criticul Andrei Rus, care propune vizionarea filmului Toată lumea din familia noastră, regia Radu Jude. Proiecţia va fi urmată de discuţii cu publicul despre cum poate fi înţeles filmul şi despre modul în care a fost realizat.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2015

Programul, cel de-al doilea dedicat artelor inițiat în această primavară de Institutul Cultural Român, se adresează atât tinerilor, cât și celor care doresc să se familiarizeze cu artele. Amfitrionii întâlnirilor vor fi tineri critici care vor recomanda și dialoga cu publicul despre filme, spectacole de teatru, concerte și expoziții.

Inițiativa este ispirată de Young People’s Concerts, serie în cadrul căreia celebrul compozitor şi dirijor Leonard Bernstein le dezvăluia tinerilor americani, în deceniul şapte al secolului trecut, cu ajutorul Orchestrei Filarmonice din New York, secretele înţelegerii muzicii clasice. Întâlnirile aveau să fie preluate și de Televiziunea Română sub titlul Cum să înţelegem muzica, emisiune care a contribuit la educarea muzicală a câtorva generaţii.

Andrei Rus, absolvent al UNATC, Secţia Comunicare Audio-vizuală, este o figură cunoscută în lumea culturală din România – critic de film, selecţioner al unor festivaluri cunoscute, redactor-şef al revistei de cinema Film Menu, organizator al proiecţiilor „Să Film!” şi al Cineclubului Film Menu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.

31
/08
/23

Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander (Thomas Prenn) și frumoasa Caro (Verena Altenberger), a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți.

30
/08
/23

Zăpada de August cade doar atunci când între granițele dintre un zâmbet și o strângere în brațe încape toată eternitatea. Iar eternitatea poartă pălărie.

29
/08
/23

Competiția Internațională de Lungmetraj a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF), dedicată filmelor cu o dimensiune experimentală care abordează într-o manieră inovatoare convențiile limbajului cinematografic, revine cu titluri semnate de cei mai apreciați cineaști emergenți ai momentului.