Toate drumurile duc la… Festivalul Medieval de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/toate-drumurile-duc-la-festivalul-medieval-de-la-sibiu/

Cetatea Sibiului se pregăteşte pentru cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane”, eveniment organizat de cincisprezece ani în ultimul sfârşit de săptămână din luna august. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 28 – 30 august 2015, în Piaţa Mare din Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2015

Evenimentul va aduce la Sibiu o tabără medievală impresionantă de nu mai puţin de 500 de metri pătraţi, concerte de muzică medievală, spectacole şi workshop-uri de dansuri medievale, spectacole de teatru pentru copii şi Commedia dell’arte, ateliere meşteşugăreşti, expoziţii de arme şi armuri din perioda Evului Mediu, conferinţe de medievistică, demonstraţii de lupte medievale şi bineînţeles iarmarocul medieval la care participă negustori din Sibiu şi toată România.

Un element aparte al ediţiei din acest an îl reprezintă decorurile festivalului, un castel de Ev Mediu fiind construit special pentru această ediţie şi amplasat în Piaţa Mare din Sibiu. Actorii sibieni Andrada Grosu şi Bogdan Sărătean vor fi şi în acest an gazdele evenimentului.

Parada festivalului – momentul de start al festivalului

Ca în fiecare an, festivalul va fi deschis de tradiţionala paradă a participanţilor care în acest an va avea loc vineri, 28 august 2015, de la ora 21:00.

Sibienii şi turiştii prezenţi la Sibiu vor putea admira anul acesta în paradă şase companii de reconstituire istorică şi ordine.

Ad Hoc şi Flavius Hosu, în deschiderea festivalului

Aflaţi în premieră la Sibiu, pe scena festivalului, formaţia de muzică medievală Ad Hoc împreună cu Flavius Hosu vor susţine un concert vineri, 28 august 2015, de la ora 21:30, în deschiderea festivalului. Câștigător al trofeului Next Star, Flavius Hosu, în vârstă de numai 14 ani este în prezent toboșarul trupei Phoenix.

100 de artişti

Anul acesta îşi vor instala tabăra medievală în Piaţa Mare şase companii de reconstituire istorică din România, Ungaria şi Bulgaria, care împreună însumează nu mai puţin de 100 de artişti.Festivalul Medieval

Tabăra medievală instalată în acest an în Piaţa Mare este una dintre cele mai mari tabere prezente în festival, ocupând o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi.

Asociaţia „Casa Calfelor” se va alătura şi anul acesta festivalului şi vor prezenta, pe toată perioada celor trei zile de festival, cinci ateliere meşteşugăreşti de fierărie, dulgherie şi prelucrare a pietrei.

Concert medieval – simfonic, în închiderea festivalului

Formaţia de muzică medievală Lupus Dacus și Lupus Dacus Orchestra, formulă artistică ce numără treizeci şi unu de muzicieni români aflaţi în premieră la Sibiu, vor susţine duminică, 30 august 2015, de la ora 21:00, în închiderea festivalului, un concert medieval – simfonic de excepţie.

Accesul publicului la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit.

Programul complet al evenimentului poate fi vizualizat pe siteul oficial al festivalului.

Foto: Festivalul Medieval de la Sibiu  – fmct.ro., Ovidiu Matiu

20
/06
/23

Pe 21 iunie, Women in Music Romania dă startul unei noi serii de evenimente la Cărturești Modul (strada Acedmiei, nr. 18-29). Seria HerStory, își propune să aducă în prim plan poveștile unor femei de succes din industria muzicală din România. Prima invitată este Olga Juverdeanu - Director General Global Records, în prezent cea mai mare casă de discuri independentă din Europa Centrală și de Est. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

20
/06
/23

Opera Națională București în parteneriat cu Fundația Art Production, cu sprijinul JTI, prezintă vineri, 23 iunie, ora 17:00, pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu spectacolele „jocNjoc” - un performance susținut de coregraful Gigi Căciuleanu și „Altitza” - un spectacol de dans de Gigi Căciuleanu pe muzica de Dan Dediu, prezentat de Baletul Operei Naționale București.

19
/06
/23

Vineri, 23 iunie 2023, stagiunea de concerte de la Sala Radio se încheie cu un eveniment special: trei dintre ansamblurile instituției - ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, CORUL ACADEMIC RADIO (pregătit de dirijorul CIPRIAN ȚUȚU) și CORUL DE COPII RADIO (pregătit de RĂZVAN RĂDOS) - vor interpreta Simfonia nr. 3 în re minor de MAHLER, cea mai lungă simfonie din repertoriul clasic.

14
/06
/23

Festivalul Internațional de orgă Cantus Ecclesiae, ajuns la cea de-a treia sa ediție, se va desfășura în perioada 3-25 iunie 2023 la cele mai importante orgi din București: Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, Ateneul Român, Sala Radio, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Biserica Franceză și Biserica Anglicană.

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

12
/06
/23

Maeștrii Ruxandra Donose, Ramon Vargas și Leontina Văduva au selecționat 20 de viitori cursanți din întreaga lume care vor participa, în perioada 23-27 august, la International Salbek Opera Masterclass, primul curs de măiestrie de acest gen din România, care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.