TOP. Ce melodii au „puteri tămăduitoare”?
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-ce-melodii-au-puteri-tamaduitoare/

Cântecul „Bohemian Rhapsody” al trupei Queen are „puteri tămăduitoare”, întrucât are capacitatea de a le ajuta pe acele persoane care sunt bolnave sau se simt deprimate, afirmă autorii unui sondaj realizat recent în Marea Britanie, informează bbc.com.

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2014

TOP / Sondajul, realizat de cabinetul ComRes pentru BBC, cu ocazia „Faith in the World Week”, un eveniment care explorează puterea vindecătoare a muzicii, a oferit 10 variante de răspuns celor 1.000 de participanţi.

Cântecul „Dancing Queen” al grupului ABBA a ocupat locul al doilea, iar podiumul a fost completat de piesa „Happy” a cântăreţului american Pharrell Williams. Peste două treimi dintre cei chestionaţi au spus că obişnuiesc să asculte muzică atunci când sunt bolnavi.

Invitaţi să aleagă o piesă anume, aproape 30% dintre bărbaţi au ales cântecul „Bohemian Rhapsody” al trupei Queen, din lista furnizată de organizatorii sondajului. Mai puţine femei – 23% – au plasat acest cântec pe primul loc, întrucât 28% dintre ele au optat pentru „Dancing Queen”. Doar 16% dintre bărbaţi au ales această piesă a grupului ABBA.

În rândul persoanelor trecute de vârsta de 65 de ani, preferinţele s-au îndreptat către muzica clasică – 39% dintre respondenţii din această categorie au spus că ascultă muzică clasică atunci când sunt bolnavi sau deprimaţi.

În rândul tinerilor, „Happy” a fost desemnat cel mai popular cântec. Piese lansate de Bob Marley, Robbie Williams şi Michael Jackson s-au aflat la rândul lor pe această listă.

„Bohemian Rhapsody” este un single extras de pe albumul „A Night at the Opera” al trupei Queen. Cu o durată de aproape şase minute, această piesă celebră a ajuns de două ori pe primul loc în topul britanic – la lansarea sa iniţială din noiembrie 1975 şi, apoi, în 1991, după decesul solistului grupului britanic, Freddie Mercury.

Foto: Top, Bohemian Rhapsody, Dancing Queen – facebook

24
/11
/22

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.