Tragedia Omului – un spectacol studențesc pe scena TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/tragedia-omului-un-spectacol-studentesc-pe-scena-tnb/

Sâmbătă, 5 mai, de la ora 19.00, la Sala Mică a Teatrului Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, va avea loc prima reprezentaţie a spectacolului TRAGEDIA OMULUI, examen de Masterat 2017 din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2018

Tragedia omului este un ritual de inițiere condus de Lucifer. După alungarea din Rai, îngerul decăzut ghidează prima pereche de oameni, Adam și Eva, într-o călătorie prin timp și spațiu, având ca scop final iluminarea celor doi.

Astfel, în Egipt, Omul învață că abuzul puterii provoacă suferință, în Roma – că plăcerea fără iubire este precum ciuma, în Bizanț – credința care ucide în numele Domnului este o minciună, în Praga – cunoașterea superioară folosită doar pentru forța individuală întunecă mintea. În Haos, moartea poate fi învinsă prin iubire.

Tragedia omului prezintă, într-adevăr, un ciclu al decăderilor, un cimitir al împărățiilor distruse.  Nu întâmplător, Lucifer dezvăluie doar perioadele de declin al marilor Imperii. În ciuda tuturor atrocităților istoriei, omul deține arma supremă – LIBERTATEA – de a schimba, de a căuta, de a ALEGE.

“Tragedia Omului  este un spectacol despre LIBERTATE. El prezintă o lume în care Dumnezeu tace, Lucifer conduce timpul, Istoria e o iluzie, iar omul, un chinuit care încearcă să reconstruiască un Paradis Pierdut având o singură armă – LIBERUL ARBITRU”. – Diana Mititelu

Tragedia Omului  – Spectacol de disertație coordonat de Alexandru Darie (profesor master Regie Teatru), Ștefan Caragiu (profesor master Scenografie) și Vladimir Anton ( profesor asociat).

Tragedia Omului

Adaptare după poemul dramatic Tragedia omului de IMRE MADÁCH

Regia și adaptarea: Diana Mititelu

Decor: Ioana Ungureanu

Costume: Corina Boboc

Light design: Alexandru Bibere

DISTRIBUȚIA:

LUCIFER: Dorin Enache

ADAM: Dumitru Georgescu

EVA: Maria Veronica Vârlan

SPIRITUL PĂMÂNTULUI: Alexandru Beteringhe

COHORTA DE SPIRITE LUCIFERICE: Andrei Atabay, Adrian Loțcu , Claudian Șiman ,Dragoș Stanciu, Bogdan Trifan , Ionuț Terteci, Ion Tudorache

Un spectacol prezentat de TNB în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Foto: Tragedia Omului – UNATC

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.