Traista cu poveşti vorbite, jucate şi desenate a Editurii Casa Radio se deschide la Bookfest 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/traista-cu-povesti-vorbite-jucate-si-desenate-a-editurii-casa-radio-se-deschide-la-bookfest-2013/

Editura Casa Radio îi sărbătoreşte pe cei mai mici cititori/ascultători invitându-i să descopere cele mai noi apariţii din două îndrăgite colecţii de carte vorbită ce le sunt dedicate: „Radio-Prichindel“ şi „Noapte bună, copii!“

Un articol de Andrada Văsii|29 mai 2013

În prag de 1 iunie, Editura Casa Radio îi sărbătoreşte pe cei mai mici cititori/ascultători invitându-i să descopere cele mai noi apariţii din două îndrăgite colecţii de carte vorbită ce le sunt dedicate: „Radio-Prichindel“ şi „Noapte bună, copii!“

Cu mic, cu mare, copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi vineri, 31 mai, la ora 11.00, la Clubul Şoriceilor, din cadrul Salonului de carte Bookfest, de la Romexpo, la o întâlnire cu poveşti faimoase din lumea întreagă.

Vă va călăuzi prin lumea poveştilor chiar vocea emblematică a colecţiei Radio-Prichindel, acea inegalabilă promotoare a teatrului românesc pentru copii, marea actriţă Alexandrina Halic, care îi va întâmpina la Clubul Şoriceilor pe toţi cei dornici să facă cunoştinţă cu Ulise, David Copperfield sau Tartarin din Tarascon: aceştia nu numai că au prins glas prin magia teatrului radiofonic, dar sunt acum şi eroi de benzi desenate în cele mai recente apariţii din colecţia „Radio-prichindel“, în formula noastră inovativă de roman grafic&audio!

Adaptări radiofonice de colecție

Astfel, vi se vor oferi înregistrări istorice remasterizate ale unor mari spectacole radiofonice, iscusite adaptări ale unor cărţi de neuitat, ce au sedus generaţii de auditori, inspirat comentate acum şi grafic de benzile desenate imaginate de valoroşi artişti, la rândul lor din generaţii diferite:

1. Homer, „Peripeţiile lui Ulise“ (înregistrare 1954, cu: George Vraca, Dina şi Tanţi Cocea, Gh. Ciprian; BD: Puiu Manu &Alexandru Ciubotariu);

2. Charles Dickens, „David Copperfield“ (înregistrare 1954, cu: Silvia Chicoş, Costache Antoniu, Dinu Ianculescu; BD: Puiu Manu);

3. Alphonse Daudet, „Tartarin din Tarascon“ (înregistrare 1951, cu: N. Gărdescu, Ion Lucian, Radu Beligan, N. Stroe, Gr. Vasiliu-Birlic; BD: Lavinia Trifan Pop). Lucrare nominalizată la Gala Bun de Tipar la categoria „Cel mai mai bun proiect de audiobook“.

O emisiune de legendă

De asemenea, legendara emisiune „Noapte bună, copii“ poate fi regăsită în colecţia de audiobook omonimă, ajunsă acum la volumele 11-12.

Sub genericul „Mari scriitori povestind celor mici“, puteți să ascultaţi, conform formulei consacrate, „7 poveşti pentru 7 zile“, pagini de literatură pentru copii din toate timpurile, semnate de Charles Perrault, Fraţii Grimm, H.C. Andersen, Rudyard Kipling… şi însufleţite de glasurile unor actori de neuitat ca: Silvia Chicoş, Octavian Cotescu, Mircea Albulescu, Fory Etterle, Ştefan Mihăilescu-Brăila.

Surprize ilustrate

Ilustratorul colecţiei „Noapte bună, copii!“, Ciubi (Alexandru Ciubotariu), un neobosit militant pentru BD-ul românesc şi coordonatorul seriei CD+BD a colecţiei Radio-Prichindel, promite o mulţime de surprize multimedia, pe care le veți afla numai la întâlnirea de vineri de la Clubul Şoriceilor.

La eveniment vor participa copiii din clasele a IV-a şi a V-a de la Şcoala „Hermann Oberth“, care au pregătit şi ei suprize însoţiţi de scriitoarea Ioana Nicolaie, cea care istoriseşte isprăvile lui Arik.

Iar pentru zilele lungi de vacanţă care urmează, faceţi un popas la standul Editurii Casa Radio (Pav. C2, stand B09) ca să-i cunoaşteţi şi pe Baronul Münchhausen, pe Omul invizibil, pe Niels Holgersson, pe Tom Sawyer şi Huckleberry Finn, aşa cum numai comorile Fonotecii de Aur îi pot înfăţişa, prin irezistibile spectacole de teatru radiofonic ce au înmănunchiat atâta har artistic, încât se pare că peste ele timpul nu va trece niciodată.

02
/10
/15

Marți, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărturești Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitații care vor discuta despre experiențele lor legate de temele cărții sunt Cristina Ion și Bülent Duagi.

02
/10
/15

La aproape cincisprezece ani de la succesul romanului Simion Liftnicul, Petru Cimpoeşu, unul dintre prozatorii de primă linie ai ultimilor ani, ne face cunoştinţă cu Celălalt Simion, într-o poveste plină de surprize şi umor. Romanul a apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom şi este disponibil din această săptămînă în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro.

01
/10
/15

ION STRATAN (1955-2005), unul dintre cei mai importanţi poeţi „optzecişti“, ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Prieten cu Nichita Stănescu şi considerat drept cel mai important continuator al acestuia, Stratan a fost , de asemenea, “cel mai distins poet al Cenaclului de Luni la o vreme când ceilalți optzecisti încă își pregăteau ucenicia”.

29
/09
/15

Institutul Cultural Român de la Viena celebrează împreună cu Centrul Ceh Viena şi alături de alţi 18 membri ai clusterului EUNIC Austria, ce-a de-a 14-a ediţie a unui eveniment tradiţional pentru calendarul cultural austriac: Ziua Internaţională a Cafelei.

25
/09
/15

Semnele norocului pot apărea când te aștepți mai puțin. Vă spun din experiența recentă. În timp ce mă îndreptam cu pași șovăitori spre un spectacol cu accente de thriller socio-economic, cunoscut sub numele de „ședință cu părinții”, semnele norocului s-au arătat de trei ori în mai puțin de 500 de metri, o vrabie și doi guguștiuci eliberându-și intestinele fix în capul meu.

21
/09
/15

În una dintre vânătorile mele prin anticariatele orașului am achiziționat o carte pe care o aveam în vizor de mai mult timp: Raport către El Greco. Bucuria viitoarei lecturi mi-a fost umbrită imediat după ce am deschis cartea.

20
/09
/15

Miercuri, 23 septembrie 2015, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld, Regina Elisabeta nr.38), Editura Humanitas iubitorii de literatură sunt invitaţi la lansarea volumului ”Să nu plângi” de Lydie Salvayre, roman câştigător al Premiului Goncourt în 2014, una dintre cele mai aşteptate cărţi ale acestei toamne la Humanitas Fiction.

18
/09
/15

Și în această toamnă, Timișoara deschide porțile literaturii la cea de a IV-a ediție a festivalului internațional de literatură. Evenimentul, plănuit să aibă loc în perioada 21-23 octombrie în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, va prilejui iubitorilor de literatură întâlnirea cu nume importante ale literaturii europene de astăzi.

18
/09
/15

Scriitorul Cristian Teodorescu a particpat, zilele acestea, la un turneu de lansări organizat cu prilejul recentei apariţii în limba polonă a romanului Medgidia, oraşul de apoi (Cartea Românească, 2009; Polirom, 2012), publicat la editurile Amaltea/ATUT, în traducerea Radosławei Janowska-Lascar.

17
/09
/15

Am avut privilegiul să citesc noul volum al lui Florin Piersic jr, “opere cumplite (volumul 2)”, în manuscris. Cartea, publicată la editura Humanitas, este de ieri în librării. Las mai jos o cronică onestă, deși sentimentală.

15
/09
/15

Asociația Curtea Veche organizează NARATIV - festivalul de lectură pentru copii, proiect cultural finanțat de ARCUB în cadrul programului cultural “Ești București”. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona în perioada 21-27 septembrie și va cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului.

14
/09
/15

Pe vremea lui Ludovic al XIII-lea, Versailles era doar un modest pavilion de vînătoare. Ludovic al XIV-lea îl transformă într-un centru al puterii, dar şi într-un loc al plăcerii, dorinţei şi desfrîului. Grădinile noului castel, parcurile cu fîntîni, apartamentele legate între ele, totul părea menit să adăpostească aventurile Regelui Soare cu nenumăratele-i amante.

14
/09
/15

INTERVIU Oana Boca Stănescu a fost unul dintre cei 11 manageri culturali (singura din Europa) selectați să participe la ediția din acest an a Festivalului de la Edinburgh, în cadrul „Momentum”, Programul Delegaților Internaționali din cadrul Festivalurilor din Edinburgh.