Patru actori și câte o amintire, cea mai frumoasă, de Sărbători
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-actori-si-cate-o-amintire-cea-mai-frumoasa-de-sarbatori/

Mâine e Cea Mai Frumoasă Zi din An, aşa-i? Indubitabil… De aceea, împletind bucuria Sărbătorilor cu cea pe care ne-o dă teatrul, am rugat patru actori (şi) de-ai Teatrului Metropolis să împărtăşească cu noi o amintire de Sărbători care le aduce zâmbetul pe buze.

Un articol de Cristina Enescu Aky|24 decembrie 2019

Voi păstra Crăciunul în inimă şi voi încerca să-l ţin cu mine tot anul”. Nu doar Charles Dickens simțea asta, ci probabil mulți dintre noi, în această perioadă care înseamnă multe lucruri pentru mulți, dar de regulă în mod sigur înseamnă ceva luminos și cald. Provocând la amintiri pe patru dintre actorii care aduc adesea multă bucurie publicului prin spectacolele lor, iată ce am aflat despre „cea mai frumoasă amintire de Sărbători” de la actorii Cătălin Babliuc, Maria Obretin, Carla Maria Teaha și Vlad Zamfirescu.

Cătălin Babliuc

Acum câțiva ani, nu mai știu exact câți, am jucat spectacolul „Bullets over Lipscani” (regia Eugen Gyemant) la Godot, pe 28 decembrie. Toți, și Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Eugen Gyemant, eram speriați că n-o să vină nimeni pe 28 decembrie la noi la spectacol. A fost însă arhiplin, cu o atmosferă extrem de bizară în sensul cel mai bun al cuvântului, toată lumea era incredibil de relaxată. Cred că a fost unul dintre cele mai bune spectacole.”

Foto credit: Cătălin Babliuc

Maria Obretin

Când eram mică, cele mai frumoase mi se păreau diminețile de 24 decembrie când porneam la colindat! Străduțele erau pline de copii înfofoliți și fericiți, eram cete-cete, ne luptam cu frigul și nămeții, cântam cât ne țineau puterile „bună dimineața la Moș Ajun!’, oamenii ne primeau cu bucurie și ne îndesau în trăistuțe biscuiți, nuci, mere și covrigei! Aveam o vecină care făcea acadele, ceva rar pe vremurile acelea, și abia așteptam să o colindăm în fiecare an! Ne întorceam acasă obosiți și fericiti, ne număram nucile, merele, făceam schimb între noi (eu aveam o pasiune pentru mere, dădeam la schimb covrigei). Din biscuiți mama făcea invariabil tort de biscuiți. În diminețile acelea începeau sărbătorile… Era o energie foarte frumoasă.”

Foto credit: Maria Obretin

Vlad Zamfirescu

Mi-am acordat un răgaz să mă gândesc la cea mai frumoasă amintire legată de Sărbători, de Crăciun. Și am trecut prin multe. De la primul meu tanc primit cadou am trecut prin setul de indieni și cowboy, apoi la prima mașină cu telecomandă. Mi-am adus aminte chiar și de prima mea întâlnire cu Moș Crăciun la grădiniță. Moșul cel adevărat. Avea o barbă albă superbă din vată. Am verificat. Și am stat să mă gândesc care a fost cea mai frumoasă amintire. Și.. mi-am dat seama că nimic nu m-a încântat mai tare ca bucuria copiilor mei când Moșul a adus cadoul potrivit.”

Foto credit: www.lorenalupu.com

Carla Maria Teaha

„Una dintre cele mai frumoase amintiri de Crăciun s-a înfăptuit chiar anul acesta, în săptamâna de Ajun, când am trăit un lucru la care visam demult: să văd un spectacol de teatru pe Broadway. S-a întâmplat să fie „To kill a mocking bird” („Să ucizi o pasăre cântătoare”), spectacol după romanul omonim al lui Harper Lee, adaptat pe scena teatrului Shubert de către regizorul Aaron Sorkin. 9 nominalizări și un premiu Tony i-au adus recunoașterea în 2019. Eu l-am văzut distribuția actuală în care rolul principal, Aticus Finch, este interpretat magistral de Ed Harris.

La două zile distanță, am fost la un alt spectacol musai de văzut dacă vii la New York: „Sleep No More”, un spectacol imersiv, experimental, care are la bază drama lui Macbeth. Nu seamănă cu nimic din ce am văzut și am trăit până acum la teatru. E o montare impresionantă și multipremiată, în care te plimbi după actori într-un hotel din anii 1930, într-un decor de film noir a la David Lynch.

Foto: Cătălina Flămînzeanu

Cover foto credit: www.pixabay.com

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Din juriul de concurs al GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 23-a, fac parte: ADRIAN BATISTA – regizor și producător TV, IOANA BOGĂŢAN – actriţă, SILVIA GHIAȚĂ – producător TV, ANDREI și ANDREEA GROSU – regizori, ILEANA LUCACIU – critic de teatru.

11
/08
/20

Teatrul Mic anunță programarea primelor spectacole în aer liber, în cadrul unei stagiuni estivale ce se va desfășura pe scena Teatrului de Vară Herăstrău, începând cu luna august, bineînțeles, respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

Pagina 1 din 90612345...102030...Ultima »