Trei avanpremiere şi un spectacol extraordinar de Crăciun, în decembrie, la Teatrul Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-avanpremiere-si-un-spectacol-extraordinar-de-craciun-in-decembrie-la-teatrul-national-din-sibiu/

Decembrie este luna cadourilor la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, unde publicul este aşteptat cu trei titluri în avanpremieră şi un spectacol ce va aduce pe scenă spiritul Sărbătorilor de iarnă. Regizorul Radu Afrim va prezenta pe 20 şi 21 decembrie două spectacole montate pe textele autorului catalan Pau Miró, „Girafe” şi „Bizoni”.

Un articol de Petre Ivan|29 noiembrie 2014

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu anunţă avanpremiera spectacolului „Jubileul” după A.P. Cehov, regia Veronica Pătru, în 9 decembrie, iar pe tot parcursul lunii vor avea loc şase reprezentaţii ale spectacolului „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

După recenta premieră de la Secţia Germană a TNRS, regizorul Radu Afrim a continuat lucrul la Naţionalul sibian, cu actorii Secţiei Române. Cele două spectacole care se repetă intens în această perioadă vor fi prezentate în avanpremieră sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie, ora 19:00, la sala mare a TNRS.

„Girafe” , Fabula urbană #1 şi „Bizoni”, Fabula urbană #2 sunt construite pe texte ale autorului catalan Pau Miró, inedite pe scena teatrală din România. Echipa artistică a celor două spectacole este completată în mod strălucit de scenograful Dragoş Buhagiar şi coregrafa Andrea Gavriliu.

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu prezintă marţi, 9 decembrie, 2014, ora 20:00, avanpremiera spectacolului „Jubileul” după A.P. Cehov, regia Veronica Pătru, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu.

“Jubileul” este o înlănțuire de situații comice ce se produc într-o instituţie bancară, în momentul aniversării a 15 ani de la înființare. Personajele care intră în scenă vin să pună diverse probleme directorului băncii, care trece prin situații limită pe care reușește mai mult sau mai puțin să le rezolve.

Şi pentru că luna decembrie nu poate exista fără un spectacol extraordinar de Sărbători, Teatrul Naţional „Radu Stanca” a realizat un remake după premiera stagiunii trecute „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

Cu o distribuţie nouă, şi cu decoruri şi costume noi, spectacolul va avea şase reprezentaţii la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, în zilele de 6 decembrie (ora 21:00) şi 17, 18, 19, 20 şi 21 decembrie, ora 19:00.

„Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

„Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

Povestea scrisă de actorii Alexandru Curta şi Florin Coşuleţ descrie speranţele şi decepţiile unor tineri care se întâlnesc într-o staţie de tren, în Ajunul Crăciunului. Toţi sunt legaţi printr-un fir invizibil, acelaşi care leagă trecutul de viitor, denumit de unii destin, iar de alţii noroc. Cu umor, surprize şi drag de poveste, se întrevede la final o ţesătură din care luminează un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărtăşi cu ceilalţi propria poveste.

Alte producţii pe care vi le recomandăm în luna decembrie sunt: prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului „Am angajat un ucigaş profesionist”, la Secţia Germană (2 decembrie), cea mai nouă producţie a Secţiei Germane, „Tattoo”, regia Radu Afrim (4 decembrie) – ambele având traducere în limba română – , comediile de succes ale Secţiei Române: „Take, Ianke şi Cadâr” (5 decembrie), „O noapte furtunoasă” (6 decembrie), „Încurcă-i drace” (7 decembrie), precum şi bijuteriile teatrale într-un singur personaj programate la Sala Studio: „De hălăduială” (12 decembrie), „Damen Vals” (13 decembrie) şi „Oscar şi buni Roz” (14 decembrie).

Programul complet al spectacolelor, aici.

Foto: Trei avanpremiere şi un spectacol extraordinar de Crăciun – tnrs.ro.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.