Troienele la Opera din Iasi
https://www.ziarulmetropolis.ro/troienele-la-opera-din-iasi/

Opera Naţională Română Iaşi anunţă premiera spectacolului Troienele, parte din Trilogia antică, după Euripide, în regia maestrului Andrei Șerban. Joi, 6 decembrie 2012, începând cu ora 14.00, în foaierul Teatrului Naţional Iaşi (intrarea principală, etajul I, scările din partea stângă), la conferinţa de presă susţinută de managerul Operei ieşene, Beatrice Rancea şi maestrul Andrei Șerban, […]

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2012

Opera Națională Română Iași anunţă premiera spectacolului Troienele, parte din Trilogia antică, după Euripide, în regia maestrului Andrei Șerban.

Joi, 6 decembrie 2012, începând cu ora 14.00, în foaierul Teatrului Național Iași (intrarea principală, etajul I, scările din partea stângă), la conferința de presă susţinută de managerul Operei ieșene, Beatrice Rancea și maestrul Andrei Șerban, alături de artiștii implicați în desfășurarea spectacolelor.

 Premierele vor avea loc joi, 13 decembrie 2012 și sâmbătă, 15 decembrie 2012, începând cu ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași. Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim. Andrei Șerban a montat prima dată „Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La „MaMa” din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.