Trupa FiRMA se întoarce pe scenă cu o declarație de dragoste
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupa-firma-se-intoarce-pe-scena-cu-o-declaratie-de-dragoste/

Trupa FiRMA revine live, după o pauză pandemică de aproape doi ani, cu un eveniment special.

Un articol de Liliana Matei|13 martie 2022

Acesta va avea loc la ARCUB, pe 15 martie, de la ora 19.00, și va fi transmis în direct la Radio România Cultural și pe pagina de facebook a postului.

„FiRMA – Origini” este primul concert dintr-o serie extinsă de confesiuni electro-acustice în stil rock’n’roll, ce vor descrie dragostea trupei pentru muzică, poezie, teatru și artele frumoase în general. Daniel ‘Rocca’ Stoicea și Sorin Erhan, cei doi membri fondatori ai trupei FiRMA, vor urca pe scenă cu un recital special.

„Este o confesiune. Vremurile sunt mai mereu tulburi și ne-am dorit să regăsim fiorul acela feminin, emoția care să ne inspire, să ne ducă mai departe. Însă vrem să comunicăm cu oamenii despre felul în care am început, acesta-i și motivul pentru care o să fim doar eu și cu Sorin Erhan, noi ca fondatori ai brand-ului, și o să le arătăm oamenilor puțin cum au plecat piesele la drum. Nu neapărat explicații exacte, dar sunt două instrumente, așa cum le-am cântat de-a lungul timpului, în bucătarii, în Vama Veche, în apartamente mai mult sau mai puțin cochete. Trebuie să facem această punte. O facem și pentru noi, o facem și pentru cei care ne-au ascultat și urmează să ne asculte”, a explicat Daniel ‘Rocca’ Stoicea la Radio România Cultural.

Concertul se va bucura de prezența a trei invitați: poeta Ana Blandiana, actrița Andreea Alexandrescu și muzicianul Dominic Csergő.

„Ne e dor de oameni, ne e dor de muzică, ne e dor de artiști. Acesta este și motivul pentru care am repornit călătoria noastră cu Origini. Vrem să aducem în spectacolele noastre și  pe viitor oameni care ne-au impresionat de-a lungul călătoriei, oameni care ne-au inspirat.” (Daniel ‘Rocca’ Stoicea)

Toate încasările vor fi redirecționate către Crucea Roșie, pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina.

„Aceasta este și bucuria noastră, pentru că într-un fel sau în altul toți oamenii care vin la acest spectacol îi sprijină pe cei afectați. Și ne gândim mai ales la copiii de acolo care acum trăiesc vremuri tulburi. Acesta este un adagio, o bucurie în plus!”, a mai declarat Rocca.

De la începutul anilor 2000, FiRMA a rămas în atenția ascultătorilor prin acordurile originale, lirica subtilă și printr-o poveste vizuală inovatoare. Trupa a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.