Tur virtual în interiorul Internetului: Google a făcut publice imagini din centrele sale de date
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-virtual-in-interiorul-internetului-google-a-facut-publice-imagini-din-centrele-sale-de-date/

Google a făcut publice câteva imagini din mai multe centre de date ale sale situate în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul unui nou serviciu integrat în Street View, gigantul IT&C oferă acum curioşilor posibilitatea de a vizita clădirile unde sunt găzduite serverele sale. Google a fost întotdeauna o companie secretoasă în ceea ce priveşte […]

Un articol de |18 octombrie 2012

Google a făcut publice câteva imagini din mai multe centre de date ale sale situate în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul unui nou serviciu integrat în Street View, gigantul IT&C oferă acum curioşilor posibilitatea de a vizita clădirile unde sunt găzduite serverele sale.

Google a fost întotdeauna o companie secretoasă în ceea ce priveşte infrastructura serverelor sale, reuşind până acum să păstreze confidenţialitatea centrelor de date pe care le deţine, scrie Daily Mail.
 
 
 
Pentru prima dată, compania a decis să ofere tuturor celor interesaţi un scurt tur virtual în câteva dintre centrele sale de date, cu ajutorul serviciului Street View.

Sediu google2

„Foarte puţine persoane au avut acces în interiorul centrelor de date ale Google, iar asta pentru un motiv foarte bine întemeiat. Principala noastră prioritate este confidenţialitatea datelor voastre, iar noi depunem eforturi destul de mari pentru a le proteja”, a afirmat Google, conform sursei citate.

Sediul Google2

În anumite centre în care sunt găzduite serverele companiei, Google pune la dispoziţia angajaţilor biciclete pentru ca aceştia să se poată deplasa, deoarece suprafaţa pe care sunt dispuse serverele este una destul de mare.

Servere Google2

„Am făcut publice o mare parte din tehnicile noastre de design şi mod de lucru pe parcursul anilor, dar doar un mic grup de angajaţi are acces pe secţiile în care sunt găzduite serverele. Pentru prima dată, le veţi putea vedea acum, prin intermediul unui tur virtual. Chiar aici, în clădirile unde sunt ţinute serverele, trăieşte internetul. Veţi putea vedea imagini în premieră cu tehnologia şi oamenii care lucrează la noi”, se mai arată într-o descriere a Google.

În videoclipul de promovarea al noului serviciu de pe StreetView, Google prezintă imagini surprinse de fotograful Connie Zhou din opt centre de date din Statele Unite ale Americii, Finlanda şi Belgia.

Locatie servere google2

Pentru anii următori Google susţine că va continua să construiască astfel de centre în Hong Kong, Taiwan, Singapore şi Chile.

Centrele de date ale companiei americane reprezintă punctul nervos al Google, însă niciunul dintre acestea nu este situat în vecinătatea sediului central din Mountain View, California.

Google este folosit zilnic de peste un miliard de persoane la nivel mondial.
 
 

Sursa: Mediafax

11
/05
/17

Profitând de lansarea în limba română a romanului „Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” (ed. Humanitas, 2017), de Care Santos și Francesc Miralles, am provocat-o pe celebra scriitoare catalană la un exercițiu de rememorare a traseului său – de la primul concurs literar câștigat, pe când era elevă, la cum arată o zi obișnuită pentru ea acum, ca autoare a unor cărți traduse în peste 20 de limbi.

11
/05
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, parțial filmat în România, vine pe marile ecrane din România din 9 iunie, distribuit de Transilvania Film. Premiera oficială va avea loc pe 5 iunie, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), în prezența lui Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

11
/05
/17

Cele mai noi filme românești vor fi proiectate în premieră la Cluj, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania(2-11 iunie). Zilele Filmului Românesc(8-10 iunie) includ, în acest an, 27 de titluri - 13 lungmetraje și 14 scurtmetraje -, selecționate din peste 120 de înscrieri. Cinci lungmetraje vor putea fi văzute la Cluj în premieră mondială. Ca în fiecare an, TIFF-ul va reuni sute de profesioniști români și străini din lumea filmului.

11
/05
/17

După ce ajunge cel mai renumit artist al curentului suprarealist, Salvador Dali (11 mai 1904 - 23 ianuarie 1989) se vede vehement criticat de André Breton, pe motiv că spaniolul nu are o poziţie clară faţă de Hitler şi că nu se alatură mişcării de stânga a avangardiştilor. Exclus din sânul mişcării care l-a consacrat, Dali exclamă înfuriat: "Suprarealismul sunt eu!".

10
/05
/17

Maia Morgenstern, Mihai Călin, Maria Obretin și Letiția Vlădescu se numără printre susținătorii volumelor „Baricadele” (I, II, III) de Andrei Crăciun, care ar putea fi publicate în curând de Hyperliteratura. Alătură-te acestui demers literar, comandându-ți propriile Baricade!

10
/05
/17

“Este zăpadă cu soare. Acoperișurile sclipesc, streașinile șiroiesc, oamenii calcă într-un fel de piftie alburie, care se risipește în jur și îi stropește pe trecători. (...)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat anul acesta „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, din care vă prezentăm, prin amabilitatea autorului, câteva fragmente / povestiri integrale.

10
/05
/17

Luni, 8 mai, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea celui mai recent roman semnat de Simona Antonescu, Hanul lui Manuc, apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Simona Antonescu este autoarea romanului Fotograful Curţii Regale – romanul cîştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2014, şi al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din România.

10
/05
/17

„Interior zero” de Lavinia Braniște e despre tinerețea dezbrăcată de toate motivele pentru care o iubim. E despre limitele vârstei, despre angoase și încercări, despre dezamăgiri, frustrări și renunțări. E despre pierderile noastre, ale celor care ne-am rătăcit pe un drum pe care-l credeam drept.

10
/05
/17

Bill Clinton a scris un roman alături de autorul de succes James Patterson, subiectul acestuia fiind centrat pe președintele Statelor Unite, o funcție pe care a deținut-o timp de opt ani. Cartea, intitulată "The President is Missing" ("Președintele a dispărut"), va fi publicată în luna iunie 2018.

10
/05
/17

„Şansa este numele dat de nebuni destinului.” - Fred Astaire. Într-o zi de 10 mai (1899) se năștea, în Omaha, SUA, dansatorul, actorul şi coregraful Frederick Austerlitz (Fred Astaire), cel care avea să fie considerat cel mai mare dansator al tuturor timpurilor.

09
/05
/17

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expoziția „Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar”, una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

09
/05
/17

Vineri, 12 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio sărbătorește Ziua Regalității printr-un concert special, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt, cu participarea violonistului Eugen Sârbu, singurul muzician român menționat, alături de George Enescu, în celebra publicație Oxford Dictionary of Music.