Tur virtual în interiorul Internetului: Google a făcut publice imagini din centrele sale de date
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-virtual-in-interiorul-internetului-google-a-facut-publice-imagini-din-centrele-sale-de-date/

Google a făcut publice câteva imagini din mai multe centre de date ale sale situate în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul unui nou serviciu integrat în Street View, gigantul IT&C oferă acum curioşilor posibilitatea de a vizita clădirile unde sunt găzduite serverele sale. Google a fost întotdeauna o companie secretoasă în ceea ce priveşte […]

Un articol de |18 octombrie 2012

Google a făcut publice câteva imagini din mai multe centre de date ale sale situate în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul unui nou serviciu integrat în Street View, gigantul IT&C oferă acum curioşilor posibilitatea de a vizita clădirile unde sunt găzduite serverele sale.

Google a fost întotdeauna o companie secretoasă în ceea ce priveşte infrastructura serverelor sale, reuşind până acum să păstreze confidenţialitatea centrelor de date pe care le deţine, scrie Daily Mail.
 
 
 
Pentru prima dată, compania a decis să ofere tuturor celor interesaţi un scurt tur virtual în câteva dintre centrele sale de date, cu ajutorul serviciului Street View.

Sediu google2

„Foarte puţine persoane au avut acces în interiorul centrelor de date ale Google, iar asta pentru un motiv foarte bine întemeiat. Principala noastră prioritate este confidenţialitatea datelor voastre, iar noi depunem eforturi destul de mari pentru a le proteja”, a afirmat Google, conform sursei citate.

Sediul Google2

În anumite centre în care sunt găzduite serverele companiei, Google pune la dispoziţia angajaţilor biciclete pentru ca aceştia să se poată deplasa, deoarece suprafaţa pe care sunt dispuse serverele este una destul de mare.

Servere Google2

„Am făcut publice o mare parte din tehnicile noastre de design şi mod de lucru pe parcursul anilor, dar doar un mic grup de angajaţi are acces pe secţiile în care sunt găzduite serverele. Pentru prima dată, le veţi putea vedea acum, prin intermediul unui tur virtual. Chiar aici, în clădirile unde sunt ţinute serverele, trăieşte internetul. Veţi putea vedea imagini în premieră cu tehnologia şi oamenii care lucrează la noi”, se mai arată într-o descriere a Google.

În videoclipul de promovarea al noului serviciu de pe StreetView, Google prezintă imagini surprinse de fotograful Connie Zhou din opt centre de date din Statele Unite ale Americii, Finlanda şi Belgia.

Locatie servere google2

Pentru anii următori Google susţine că va continua să construiască astfel de centre în Hong Kong, Taiwan, Singapore şi Chile.

Centrele de date ale companiei americane reprezintă punctul nervos al Google, însă niciunul dintre acestea nu este situat în vecinătatea sediului central din Mountain View, California.

Google este folosit zilnic de peste un miliard de persoane la nivel mondial.
 
 

Sursa: Mediafax

26
/03
/17

„S-a furat mireasa!”, după textul și în regia lui Radu Popescu, e o comedie despre o tânără corporatistă ruptă între logodna călduță cu Mihai, șeful ei, și iubirea cu aer de libertate a lui Andrei, fost iubit și alpinist.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

25
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Despre „Fata necunoscută”, noul film - o dramă socială și morală - al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne. Și despre „(M)ucenicul” (al rusului Kirill Serebrennikov), cu un tânăr care, cu Biblia în mână, se tranformă într-un fanatic religios. Două filme de Cannes, acum în cinematografe.

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.