TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru tv: la ora 14.00 și la ora 20.00
https://www.ziarulmetropolis.ro/tvr-3-difuzeaz%c4%83-%c3%aen-fiecare-zi-teatru-tv-la-ora-14-00-%c8%99i-la-ora-20-00/

TVR 3 începe o nouă săptămână cu acelaşi algoritm: ora 20.00 – titlu nou; ora 14.00 – reluări; spectacolele de luni până joi – reluare a doua zi; spectacolul de vineri – reluare lunea următoare; spectacolul de sâmbăta – reluare duminică; spectacolul de duminică – reluare sâmbăta următoare.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2020

Luni, 6 aprilie

Ora 14.00 „…Sub clar de lună” – Scenariu pentru televiziune de Dominic Dembinski, după piesa de teatru „Prostii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu.

 

Luni este, și săptămâna aceasta, seara teatrului pentru copii

Ora 20.00Pinocchio, de Carlo Collodi – spectacol preluat de la Teatrul Ion Creangă / Dramatizare de Cornel Todea (reluare marți, 7 aprilie, ora 14.00)

În distribuție: Ani Crețu, Cristian Irimia, Anca Zamfirescu, Cristian Boeriu, Boris Petroff, Alexandrina Halic, Marius Nănău, Ion Gh. Arcudeanu, Marina Procopie, Daniel Tudorică, Sibylla Oarcea, Cornelia Pavlovici, Mirela Busuioc, Ioana Ginghină, Florina Luican, Mihaela Bețiu, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Claudia Revnic, Vera Linguraru, Julieana Drăghici, Iulia Costiniu, Ioan Georgescu.
Regia și adaptarea: Cornel Todea/ Producător: Ruxandra Țuchel/ Scenografia: Viaceslav Vutcariov

„Lumea celor mari şi mici, lumea personajelor vii şi a păpuşii de lemn însufleţite prin har şi iubire, lumea teatrului, a circului, a cabaretului şi revistei sau a crâşmelor pierzaniei defilează prin faţa ochilor noştri, împreună cu păţaniile lui Pinocchio şi cu acel sentiment al ludicului, ce traversează întreaga reprezentaţie, stârneşte bucuria jocului pe scenă şi buna dispoziţie în sală.” (Ion Parhon, România Liberă, 2003)

„În 1982, regizorul Cornel Todea a creat un spectacol nou, conceput în maniera Commediei dell’Arte, care a avut timp de 18 ani, peste 500 de reprezentații, cu actrița Alexandrina Halic în rolul principal. Actuala punere în scenă le oferă celor mici o viziune nouă de o deosebită plasticitate vizuală și bogăție a ritmurilor sonore, înfățișându-le peripețiile personajului iubit și evoluția lui spre o ființă vie, păstrând atmosfera plină de farmec și magie a lumii strălucitoare și pline de ispite din jurul său. Este înfățișată astfel transformarea lui Pinocchio într-un băiețel adevărat în interpretarea tinerei Ani Crețu, o actriță care descoperă mereu resurse expresive originale în redarea poveștii micuței păpuși de lemn.
Pinocchio devine un spectacol greu de uitat, care îi va face pe micuții spectatori de astăzi, să devină fani ai teatrului.” (Ileana Lucaciu, Timpul liber, 27 februarie – 5 martie 2013) 

 

URMEAZĂ:

Marți, 7 aprilie – Domnișoara Nastasia de G M Zamfirescu

Adaptarea TV și regia artistică: Sorana Coroama Stanca

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

04
/02
/15

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).

04
/02
/15

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neașteptată, emoționantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume și cum ne arată în imagine.

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.

03
/02
/15

Duminică, 8 februarie 2015, de la ora 20:00, , la Sala Mică a Naționalului bucureştean, iubitorii teatrului pot vedea spectacolul ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru.

03
/02
/15

Primul concert din februarie susţinut de Orchestra Naţională Radio, vineri, 6 februarie (19.00), este un prilej de a-l aplauda pe RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”.

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

03
/02
/15

Pentru că sunt la modă topurile de tot felul, m-am gândit să vă propun și eu unul. Este vorba de topul greșelilor pe care le întâlnesc des în scris și în vorbire.

03
/02
/15

„M-am îndrăgostit, pur şi simplu. Era frumoasă, cu sufletul curat, deşteaptă, cu picioarele pe pământ, gospodină. Am iubit-o şi o iubesc. Mihaela (n.r. Tonitza – soţia actorului, care s-a stins din viaţă în 2010) a fost şansa mea. Şi cu asta am spus totul.“ - Ştefan Iordache. Într-o zi de 3 februarie (1941) se năştea actorul Ştefan Iordache, unul dintre cei mai mari actori români de teatru, film și televiziune.

02
/02
/15

Nelson Freire, ansamblul Voces8 și dirijorul Riccardo Chailly sunt protagoniștii unor interesante discuri care apar săptămân aceasta în atenția publicului din România. 3 discuri, 3 programe diferite, potrivite pentru toate gusturile celor care iubesc muzica bună – de la renaștere la romantismul târziu, 3 propuneri care vor încălzi serile mohorâte de iarnă pe care le mai avem în față luna aceasta.

02
/02
/15

Prima săptămână din februarie aduce pe scenă trei spectacole excepționale, în regia lui Silviu Purcărete: „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, pe 3 februarie, „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, pe 4 februarie și „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete, pe 5 februarie.