TVR se alătură campaniei umanitare „România salvează România”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tvr-se-alatura-campaniei-umanitare-romania-salveaza-romania/

Campania lansată de Crucea Roşie Română vizează strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor care luptă contra pandemiei declanşate de coronavirus, Iuliana Tudor, vedeta Televiziunii Române, fiind ambasadorul acestei campanii.

Un articol de Liliana Matei|24 martie 2020

Televiziunea Română a încheiat un parteneriat cu Crucea Roşie Română pentru a sustine campania națională „România salvează România“ de strângere de fonduri pentru ajutorarea celor care luptă împotriva pandemiei declanşate de virusul COVID 19.

Televiziunea Română continuă, astfel, îndelungata colaborare cu Crucea Roşie Română prin care susţine campaniile umanitare derulate de această organizație la nivel naţional sau internaţional.

„În aceste vremuri incerte, știm sigur un lucru: bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgență de sănătate globală care afectează viața și programul zilnic al fiecărei persoane. Am credința că fiecare dintre noi poate ajuta la înfrângerea acestui virus. Este timpul să fim uniți, este timpul să ne implicăm. Salvarea vine de la noi. România salvează România!”, a declarat Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române.

Donațiile pot fi făcute prin sms la 8827 cu valoare de 2 euro/sms (valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare), online pe www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana

Donațiile colectate vor fi utilizate pentru:

Dotarea unităților sanitare de pe întreg teritoriul României cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19

Ajutor cu materiale de protecție pentru personalul care asigură permanență  în cadrul instituțiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.

Ajutor cu pachete alimentare și pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

Ajutor pentru centrele de carantină din țară, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

Încă de la începutul acestei perioade de criză, cele două instituţii, Televiziunea Română şi Crucea Roșie Română au desfăşurat activităţi specifice, în colaborare permanentă cu autoritățile, implicându-se în efortul colectiv de a proteja populaţia împotriva răspândirii infecţiilor cu coronavirus şi pentru a consolida eforturile făcute în lupta contra COVID-19.

Televiziunea Română îşi respectă misiunea sa publică prin adaptarea permanentă a programelor sale în concordanţă cu cerinţele prioritare ale acestei perioade. La fel, Crucea Roşie Română, conform mandatului său, a iniţiat şi derulează deja acţiuni de ajutorare în ceea ce priveşte achiziţia şi distribuţia de materiale de igienă, echipamente de protecţie, aparatură medicală, materiale de strictă necesitate sau alimente de bază.

Crucea Roșie Română şi Televiziunea Română îndeamnă populația să respecte indicațiile autorităților și să se informeze din surse sigure.

Citiţi şi:
28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

28
/03
/20

MNLR a primit miercuri, 25 martie 2020, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

28
/03
/20

Pe 1 aprilie 1990, la inițiativa maestrului Ion Lucian, a fost înființat Teatrul EXCELSIOR, ca teatru pentru copii şi tineret. Actul de naştere i-a fost semnat de ministrul Culturii de atunci, filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu.

27
/03
/20

Radu Jude a creat filmul “Tipografic Majuscul”, care, până să fie carantină, putea fi văzut în cinematografe. Totodată, aceeași poveste poate fi văzută și la teatru, la Odeonul bucureștean. “Tipografic Majuscul”, spectacol de Gianina Cărbunariu, a avut premiera în urmă cu șapte ani și nu și-a pierdut importanța.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

26
/03
/20

Traversăm cu toții vremuri dificile, la care nimeni nu se aștepta. Pentru sănătatea noastră și a celor din jur, suntem nevoiți să stăm departe unii de ceilalți, însă gândurile bune și solidaritatea ne pot aduce aproape.

26
/03
/20

Mesajul oficial pentru 27 martie, Ziua Internațională a Teatrului, este transmis în 2020 de Shahid Nadeem, cel mai important dramatug pakistanez și directorul renumitului teatru Ajoka, profesor de dramaturgie la Ajoka Institute for Performing Arts și la Institute for Art and Culture, Lahore.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

25
/03
/20

Cunoscutul scriitor și disident Paul Goma a murit în noaptea de 24 spre 25 martie, într-un spital din Franța, din cauza infectării cu coronavirus.

25
/03
/20

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Termenul limită pentru aplicații: 30 martie 2020.

Page 1 of 86812345...102030...Last »