TVR se alătură campaniei umanitare „România salvează România”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tvr-se-alatura-campaniei-umanitare-romania-salveaza-romania/

Campania lansată de Crucea Roşie Română vizează strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor care luptă contra pandemiei declanşate de coronavirus, Iuliana Tudor, vedeta Televiziunii Române, fiind ambasadorul acestei campanii.

Un articol de Liliana Matei|24 martie 2020

Televiziunea Română a încheiat un parteneriat cu Crucea Roşie Română pentru a sustine campania națională „România salvează România“ de strângere de fonduri pentru ajutorarea celor care luptă împotriva pandemiei declanşate de virusul COVID 19.

Televiziunea Română continuă, astfel, îndelungata colaborare cu Crucea Roşie Română prin care susţine campaniile umanitare derulate de această organizație la nivel naţional sau internaţional.

„În aceste vremuri incerte, știm sigur un lucru: bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgență de sănătate globală care afectează viața și programul zilnic al fiecărei persoane. Am credința că fiecare dintre noi poate ajuta la înfrângerea acestui virus. Este timpul să fim uniți, este timpul să ne implicăm. Salvarea vine de la noi. România salvează România!”, a declarat Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române.

Donațiile pot fi făcute prin sms la 8827 cu valoare de 2 euro/sms (valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare), online pe www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana

Donațiile colectate vor fi utilizate pentru:

Dotarea unităților sanitare de pe întreg teritoriul României cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19

Ajutor cu materiale de protecție pentru personalul care asigură permanență  în cadrul instituțiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.

Ajutor cu pachete alimentare și pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

Ajutor pentru centrele de carantină din țară, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

Încă de la începutul acestei perioade de criză, cele două instituţii, Televiziunea Română şi Crucea Roșie Română au desfăşurat activităţi specifice, în colaborare permanentă cu autoritățile, implicându-se în efortul colectiv de a proteja populaţia împotriva răspândirii infecţiilor cu coronavirus şi pentru a consolida eforturile făcute în lupta contra COVID-19.

Televiziunea Română îşi respectă misiunea sa publică prin adaptarea permanentă a programelor sale în concordanţă cu cerinţele prioritare ale acestei perioade. La fel, Crucea Roşie Română, conform mandatului său, a iniţiat şi derulează deja acţiuni de ajutorare în ceea ce priveşte achiziţia şi distribuţia de materiale de igienă, echipamente de protecţie, aparatură medicală, materiale de strictă necesitate sau alimente de bază.

Crucea Roșie Română şi Televiziunea Română îndeamnă populația să respecte indicațiile autorităților și să se informeze din surse sigure.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]