TVR se alătură campaniei umanitare „România salvează România”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tvr-se-alatura-campaniei-umanitare-romania-salveaza-romania/

Campania lansată de Crucea Roşie Română vizează strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor care luptă contra pandemiei declanşate de coronavirus, Iuliana Tudor, vedeta Televiziunii Române, fiind ambasadorul acestei campanii.

Un articol de Liliana Matei|24 martie 2020

Televiziunea Română a încheiat un parteneriat cu Crucea Roşie Română pentru a sustine campania națională „România salvează România“ de strângere de fonduri pentru ajutorarea celor care luptă împotriva pandemiei declanşate de virusul COVID 19.

Televiziunea Română continuă, astfel, îndelungata colaborare cu Crucea Roşie Română prin care susţine campaniile umanitare derulate de această organizație la nivel naţional sau internaţional.

„În aceste vremuri incerte, știm sigur un lucru: bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgență de sănătate globală care afectează viața și programul zilnic al fiecărei persoane. Am credința că fiecare dintre noi poate ajuta la înfrângerea acestui virus. Este timpul să fim uniți, este timpul să ne implicăm. Salvarea vine de la noi. România salvează România!”, a declarat Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române.

Donațiile pot fi făcute prin sms la 8827 cu valoare de 2 euro/sms (valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare), online pe www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana

Donațiile colectate vor fi utilizate pentru:

Dotarea unităților sanitare de pe întreg teritoriul României cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19

Ajutor cu materiale de protecție pentru personalul care asigură permanență  în cadrul instituțiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.

Ajutor cu pachete alimentare și pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

Ajutor pentru centrele de carantină din țară, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

Încă de la începutul acestei perioade de criză, cele două instituţii, Televiziunea Română şi Crucea Roșie Română au desfăşurat activităţi specifice, în colaborare permanentă cu autoritățile, implicându-se în efortul colectiv de a proteja populaţia împotriva răspândirii infecţiilor cu coronavirus şi pentru a consolida eforturile făcute în lupta contra COVID-19.

Televiziunea Română îşi respectă misiunea sa publică prin adaptarea permanentă a programelor sale în concordanţă cu cerinţele prioritare ale acestei perioade. La fel, Crucea Roşie Română, conform mandatului său, a iniţiat şi derulează deja acţiuni de ajutorare în ceea ce priveşte achiziţia şi distribuţia de materiale de igienă, echipamente de protecţie, aparatură medicală, materiale de strictă necesitate sau alimente de bază.

Crucea Roșie Română şi Televiziunea Română îndeamnă populația să respecte indicațiile autorităților și să se informeze din surse sigure.

23
/10
/21

Pe 23 și 25 octombrie, pianistul Florian Mitrea, unul dintre cei mai apreciați tineri muzicieni de origine română ai momentului, al cărui debut a avut loc pe celebra scenă Carnegie Hall din New York, continuă să ofere publicului o experiență puternică și inedită despre întuneric și speranță: o serie de recitaluri solo care au loc în întuneric în cadrul evenimentului UNSEEN.CONCERT IN THE DARK – singurul eveniment de muzică clasică din România care propune o experiență muzicală cu lumina stinsă atât în sală, cât și pe scenă.

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

22
/10
/21

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță premiera spectacolului Magnificul de Mihai Ispirescu. Regia este semnată de Lucian Sabados, scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar muzica este compusă de Alexandru Suciu.

19
/10
/21

Patru producții scenice remarcabile, aparținând unor teatre europene de prestigiu au fost invitate în secțiunea dedicată spectacolelor străine în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Național de Teatru.