Twitter face apel la creativitatea melomanilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/twitter-face-apel-la-creativitatea-melomanilor/

Organizatorii unui festival de muzică din Germania i-au invitat pe utilizatorii reţelei de socializare Twitter să compună partituri, care vor fi aranjate de o orchestră simfonică şi interpretate în luna martie, creând astfel o „tweetfonie”.

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2014

Organizatorii unui festival de muzică din Germania i-au invitat pe utilizatorii reţelei de socializare Twitter să compună partituri, care vor fi aranjate de o orchestră simfonică şi interpretate în luna martie, creând astfel o „tweetfonie”.

Industria muzicii clasice se bucură de o popularitate crescută în mediile sociale, astfel că organizatorii Festivalului Kurt-Weill din oraşul Dessau au decis să treacă la nivelul următor, creând o „tweetfonie”, ceea ce înseamnă o serie de melodii compuse de melomani şi compozitori din lumea întreagă, transmise pe Twitter.

Compoziţiile, fiecare limitate la 140 de caractere impuse de Twitter, vor fi selectate şi aranjate pentru a fi interpretate de o orchestră simfonică, notează Mediafax.

În Germania, ca şi în Marea Britanie, notele nu se scriu în silabe (do, re, mi), ci în litere (A, B, C).

Această compoziţie va fi interpretată, pe 3 martie, de Orchestra Filarmonică din Dessau, sub bagheta dirijorului Antony Hermus.

Utilizatorii de pe Twitter îşi pot prezenta melodiile prin intermediul unui site creat special, www.tweetfonie.de, care va fi lansat pe 28 februarie.

Twitter

Spectacolul Twitter &  Kurt Weill Fest 2014, din 3 martie, va reuni cele mai originale compoziţii şi va fi transmis online

Festivalul Kurt-Weill, care poartă numele compozitorului evreu de origine germană, născut la Dessau, în 1900, şi decedat în în 1950, în timp ce se afla în exil în Statele Unite, are loc în perioada 22 februarie – 9 martie şi cuprinde peste 50 de concerte, filme, expoziţii şi lecturi.

Anul trecut, festivalul a înregistrat peste 16.000 de vizitatori.

Foto cu Twitter, Festivalului Kurt-Weill şi Antony Hermus – wikipedia

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.