Twitter, un serial TV despre culisele apariției platformei
https://www.ziarulmetropolis.ro/twitter-un-serial-tv-despre-culisele-aparitiei-platformei/

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii „Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal”, de Nick Bilton.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2013

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii „Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal”, de Nick Bilton.

Scriitorul Nick Bilton va realiza scenariul, acesta fiind şi producătorul serialului.

„Hatching Twitter” dezvăluie povestea celor patru prieteni care au creat una dintre cele mai populare platforme de socializare din lume.

Potrivit unei declaraţii din partea companiei producătoare, cartea „pune accent pe relaţiile, competiţiile şi trădările” din spatele „scenei”.

„Twitter a transformat aproape fiecare aspect al vieţii noastre, de la politică la afaceri şi la prietenie şi nu pot să mă gândesc la o poveste mai captivantă adaptată pentru televiziune”, a spus Kevin Beggs, preşedintele Lionsgate Television Group.

„Cartea scrisă de Nick are toate elementele pentru o dramă extraordinară, cu personaje complexe, lupta pentru putere şi prietenii trădate”, a mai afirmat acesta, informează Mediafax.

Filmul va fi o adaptare a cărții „Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal”

„Povestea «Hatching Twitter» se adresează într-adevăr unei generaţii care a căutat prietenia prin intermediul tehnologiei”, a declarat scriitorul.

Nick Bilton a adăugat: „Sunt încântat să lucrez cu Allison Shearmur (producătorul executiv, n.r.) şi că Lionsgate va adapta cartea mea despre putere, trădare şi miliardele de dolari care se învârt în Silicon Valley”.

Lionsgate a realizat cu succes numeroase adaptări de carte, inclusiv „Jocurile foamei/ The Hunger Games” şi „Amurg/ Twilight”, care împreună au avut încasări de 4 miliarde de dolari la nivel mondial.

De asemenea, compania a produs „Orange is the New Black”, serial care va fi lansat pe Netflix în luna iulie şi care a fost nominalizat la Globul de Aur 2014.

Foto cu Twitter, filmul produs de Lionsgate – hollywood.com

29
/03
/23

O nouă producție din Franța se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România, începând cu data de 14 aprilie. În regia lui Laurent Charbonnier și a lui Michel Seydoux, doi artiști emblematici pentru industria de documentar despre natură, „Ștejarul și locuitorii săi” este un film despre universul unui stejar cu vârsta de 210 ani și importanța sa pentru toate vietățile pentru care el înseamnă acasă.

29
/03
/23

Festivalului de Film Românesc de la Nantes prezintă a doua sa ediţie în perioada 29 martie – 2 aprilie 2023, în organizarea Centrului Cultural Franco-Român de la Nantes şi având ca partener principal Institutul Cultural Român de la Paris. În luna Francofoniei, festivalul celebrează cultura română francofonă şi diversitatea culturală, marcând 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

27
/03
/23

În acest sfârșit de săptămână începe Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului ONE WORLD ROMANIA, care revine în 2023 la București cu o selecție de 35 de filme documentare, trei retrospective, 8 evenimente de tip panel talk/workshop și o expoziție conexă.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

03
/03
/23

În luna martie 2023, Institutul Cervantes din București va prezenta online o serie de filme excepționale ale regretatului regizor spaniol Carlos Saura, un cineast care a dobândit deja un loc de necontestat printre zeii cinematografiei, omagiu prilejuit de decernarea, în acest an, a Premiului Goya de Onoare. Toate titlurile vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Institutului timp de 48 de ore, începând cu ora 21.00 (ora României).