Twitter, un serial TV despre culisele apariției platformei
https://www.ziarulmetropolis.ro/twitter-un-serial-tv-despre-culisele-aparitiei-platformei/

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii „Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal”, de Nick Bilton.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2013

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii „Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal”, de Nick Bilton.

Scriitorul Nick Bilton va realiza scenariul, acesta fiind şi producătorul serialului.

„Hatching Twitter” dezvăluie povestea celor patru prieteni care au creat una dintre cele mai populare platforme de socializare din lume.

Potrivit unei declaraţii din partea companiei producătoare, cartea „pune accent pe relaţiile, competiţiile şi trădările” din spatele „scenei”.

„Twitter a transformat aproape fiecare aspect al vieţii noastre, de la politică la afaceri şi la prietenie şi nu pot să mă gândesc la o poveste mai captivantă adaptată pentru televiziune”, a spus Kevin Beggs, preşedintele Lionsgate Television Group.

„Cartea scrisă de Nick are toate elementele pentru o dramă extraordinară, cu personaje complexe, lupta pentru putere şi prietenii trădate”, a mai afirmat acesta, informează Mediafax.

Filmul va fi o adaptare a cărții „Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal”

„Povestea «Hatching Twitter» se adresează într-adevăr unei generaţii care a căutat prietenia prin intermediul tehnologiei”, a declarat scriitorul.

Nick Bilton a adăugat: „Sunt încântat să lucrez cu Allison Shearmur (producătorul executiv, n.r.) şi că Lionsgate va adapta cartea mea despre putere, trădare şi miliardele de dolari care se învârt în Silicon Valley”.

Lionsgate a realizat cu succes numeroase adaptări de carte, inclusiv „Jocurile foamei/ The Hunger Games” şi „Amurg/ Twilight”, care împreună au avut încasări de 4 miliarde de dolari la nivel mondial.

De asemenea, compania a produs „Orange is the New Black”, serial care va fi lansat pe Netflix în luna iulie şi care a fost nominalizat la Globul de Aur 2014.

Foto cu Twitter, filmul produs de Lionsgate – hollywood.com

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.