Ulrich Seidl vine la TIFF 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/ulrich-seidl-vine-la-tiff-2017/

Renumitul regizor, scenarist şi producător austriac Ulrich Seidlvine la TIFFcu cel mai nou film al său.Safari va fi proiectat în prezenţa sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, şi va fi urmat de o discuţie despre film.

Un articol de Petre Ivan|9 iunie 2017

,,Dacă reușesc să fac oamenii să râdă la filmele mele, dar hohotele de râs li se vor opri în gât în următorul moment, asta o să mă facă fericit’’, spune regizorul. Descris ca fiind cinic, provocator și pesimist, Ulrich Seidl este unul dintre cei mai premiați cineaști europeni.

Filmele lui, proiectate de-a lungul anilor la TIFF,se plasează la granița dintre ficțiune şi documentar, îmbinând îndistribuții nume consacrate și actori amatori. MediumetrajulBalul/ Der Ball (1982) i-a adus excluderea dinUniversitatea de Muzică și Arte Plastice din Viena, dar a marcat și primul său succes.

În 2001 a fost recompensat cu Marele premiu al Juriului de la Veneția, pentru Zile de câine/ Dog Days, iar în 2003 Iisuse, tu știi/ Jesus, YouKnowa fost desemnat Cel mai bun documentar la Karlovy Vary. Import/Export (2007) i-a adus notorietate pe plan internațional.

Trilogia Paradise a fost lansată la Cannes (Paradise: Love, 2012), Veneția (Paradise:Faith,2012) și Berlin (Paradise: Hope, 2013)și i-a adus o serie nouă de premii. În pivniță/ In theBasement a fost selectat, de asemenea, la Cannes.

Prezentat în premieră la TIFF, în secțiunea Fără Limită,controversatul Safari urmărește partidele absurde de vânătoare în Africa ale turiștilor nemți și austrieci care își pândesc prada, trag, plâng de entuziasm și se pozează cu animalele ucise, dezvăluind o latură a ființei umane, pe cât de întunecată, pe atât de reală.

Despre cum au decurs filmările, Ulrich Seidl va povesti la TIFF. Safari va fi distribuit în România de Transilvania Film.

Foto: Ulrich Seidl , TIFF 2017 – tiff.ro

 

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.