Ultimul film cu Philip Seymour Hoffman închide Festivalul Anonimul
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-film-cu-philip-seymour-hoffman-inchide-festivalul-anonimul/

Lungmetrajul „Vânătoarea de spioni/ A Most Wanted Man”, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat, pe 17 august, în avanpremieră, în închiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului International de Film Independent Anonimul din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2014

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului International de Film Independent Anonimul se va încheia pe 17 august, la Arena Verde Stop din Bucureşti, notează Mediafax.

În „A Most Wanted Man”, cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică şi a recupera averea tatălui său.

Prezenţa lui Issa în zonă atrage atenţia lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), şeful unei agenţii de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John Le Carré, autor a 23 de cărţi, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care „Un spion care ştia prea multe/ Tinker Tailor Soldier Spy” şi „Prietenie absolută/ The Constant Gardener”.

„A Most Wanted Man” este ultimul film în care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal.

Câştigător al unui premiu Oscar pentru interpretarea sa din „Capote” şi de alte trei ori nominalizat la premiile Academiei americane pentru rolurile sale din „Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson’s War”, „Îndoiala/ Doubt” şi „The Master”, Hoffman îşi făcuse deja debutul în regia de film cu „Jack se îndrăgosteşte/ Jack Goes Boating”, în 2010.

Era, de asemenea, un respectat actor şi regizor de teatru.

A fost primul actor care s-a alăturat lui Corbijn în realizarea acestui film şi, deşi la început au existat câteva neînţelegeri pe care însuşi regizorul le recunoaşte, la finalul filmărilor acesta afirma că Hoffman, care a murit pe 2 februarie, este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată.

Totodată, Hoffman îi scria lui Corbjin că este absolut necesar să repete experienţa de a lucra împreună.

Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Rachel McAdams, Willem Defoe, Robin Wright şi Daniel Bruhl.

Cine este Anton Corbijn

Anton Corbijn este un regizor de origine daneză, a cărui carieră în artele vizuale este deja foarte apreciată, realizându-se documentare ce-l au ca subiect, precum „Shadow Play”.

Este un cunoscut fotograf, dar şi regizor de videoclipuri, printre artiştii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet, Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits şi formaţia U2.

Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al Depeche Mode, realizând videoclipurile, fotografiile şi conceptele grafice pentru turneele

Anton Corbijn

Anton Corbijn

trupei.

Primul său lungmetraj este cunoscutul film „Control”, despre viaţa lui Ian Curtis, solistul Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian.

În 2010, a urmat filmul de acţiune „Americanul/ The American”, cu George Clooney în rol principal.

„A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni” este prezentat în avanpremieră în România, prin amabilitatea Forum Film România.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), al Institutului Cultural Român (ICR) şi al Televiziunii Române – coproducător, va avea loc în perioada 12 – 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

Foto cu Philip Seymour Hoffman şi Anton Corbijn – cinemagia

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

30
/05
/23

Mini-vacanța de la începutul lunii iunie vine cu mai multe motive de sărbătoare: vreme călduroasă, timp liber de petrecut în familie și cinci zile de filme pentru copii la prețul unic de 10 lei biletul în rețeaua Cineplexx – Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie 2023, continuă tradiția de a sărbători Ziua Copilului la cinema cu promoţii de preţ imbatabile.

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

26
/05
/23

Programul TIFF.22 (9 – 18 iunie, Cluj-Napoca) va cuprinde o selecție de cinema nordic grație unui parteneriat în premieră între TIFF, institutele de film și ambasadele celor cinci țări din regiune: Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia.

25
/05
/23

„Încă două lozuri" (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii" (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi" (2022), care o are în rolul principal pe cunoscuta actriţă timişoreană Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie.