Ultimul lup (3D), de Jean-Jacques Annaud, în cinematografe din 25 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-lup-3d-de-jean-jacques-annaud-in-cinematografe-din-25-martie/

Ultimul lup (3D), în regia lui Jean-Jacques Annaud (Numele trandafirului – 1986, Ursul – 1988, Amantul – 1992, Șapte ani în Tibet – 1997) va putea fi văzut în cinematografe din 25 martie. Adaptare după best- sellerul Totemul Lupului/Wolf Totem, scris de Jiang Rong, filmul a fost filmat în întregime în China.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2016

480 de tehnicieni, 200 de cai, aproape o mie de oi, 25 de lupi și vreo 50 de dresori și îngrijitori care s-au ocupat de animale sunt câteva dintre detaliile de producție ale filmului Ultimul lup.

Sinopsis

In anul 1969, Chen Zhen, un tânăr student originar din Beijing, este trimis în Mongolia Interioară să predea membrilor unui trib de păstori nomazi. Dar, în realitate, însuși Chen are multe de învățat – despre viața din acest ținut nemărginit, ostil și tulburător, despre noțiunile de comunitate, libertate și responsabilitate, precum și despre ființa cea mai temută și venerată a stepelor – lupul.

Fermecat de legătura complexă și aproape mistică dintre aceste ființe sacre și păstori, tânărul prinde un pui de lup, cu intenția de a-l domestici. Însă relația care se înfiripează între om și animal – ca și modul de viață tradițional al tribului și chiar viitorul Pământului – este amenințată atunci când un reprezentant regional al autorității centrale hotărăște să elimine prin toate mijloacele lupii din această regiune.

Privind de departe, nu vedem niciodată ca atunci când suntem la fața locului și împărtășim viața de zi cu zi cu populația autohtonă. Am descoperit o țară și un popor diferite de cele pe care mi le închipuiam. (…) Dar ceea ce mi-a plăcut numaidecât a fost și o sinceritate răcoritoare. Spre exemplu, când mi se spune încă de la prima cină: „Noi, cei de aici, nu știm să facem ce faceți dumneavoastră. Nu încă. Așa că vom privi cu atenție cum faceți și, când vom fi înțeles, nu vom mai avea nevoie de dumneavoastră.” Și toată lumea ridică paharul în hohote de râs. Kampé! –Jean-Jacques Annaud.

Foto: Ultimul lup – Independența Film

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?

10
/08
/23

• 15 zile, peste 120 de evenimente, peste 100 de artiști și invitaţi speciali la Râşnov, Braşov, Codlea, Feldioara şi Bran • Un festival la ediţia a 15-a: filme, proiecte artistice, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară ş.a. • Vorbitorincii (Cătălin Striblea & Radu Paraschivescu), Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Pasărea Rock, Ada Milea, Mădălina Pavăl, Irina Margareta Nistor, Robin and the Backstabbers, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali. • Cultură de calitate într-un cadru natural deosebit fără „zgomote” inutile • Un spaţiu al dialogului civilizat, nu al talibanismului

09
/08
/23

Cinema in aer liber se intoarce pe Insula Artelor din Parcul Titan cu 21 dintre dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, care acopera toata paleta de genuri cinematografice, de la drama si thriller la comedie si chiar animatie. Acestea vor putea fi urmarite la Bucuresti, timp de 4 saptamani, de marti pana duminica, in perioada 15 august – 10 septembrie. Intrarea la proiectii este libera.