Ultimul zburator şi Dristor, în seria Independent Union
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-si-dristor-in-seria-independent-union/

Filmele „Ultimul zburator” şi „Dristor” vor fi proiectate vineri şi sâmbătă, la Cinemateca Union din Bucureşti, în seria de evenimente „Independent Union”, un nou concept de proiecţii cu invitaţi, menit să promoveze producţia cinematografică independentă.

Un articol de Petre Ivan|21 februarie 2014

Filmele „Ultimul zburator” şi „Dristor” vor fi proiectate vineri şi sâmbătă, la Cinemateca Union din Bucureşti, în seria de evenimente „Independent Union”, un nou concept de proiecţii cu invitaţi, menit să promoveze producţia cinematografică independentă.

Primele două filme prezentate în seria „Independent Union” – un program lansat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română – sunt lungmetrajul „Ultimul zburător”, de Ovidiu Georgescu, care va fi proiectat vineri, de la ora 19.00, şi mediumetrajul „Dristor”, de Ioan George Pancencu, care va fi prezentat sâmbătă, de la ora 20.00, notează Mediafax.

„Ultimul Zburător” este un film fantasy care deschide trilogia de realism magic „Promissum”. Un mit clasic al culturii române, cel al Zburătorului, este spus sub forma unui basm modern.

Filmul propune o frumoasă poveste de iubire ce transcede timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate cufundată în întunericul materialismului.

„Ultimul zburător” a fost selecţionat la prestigiosul Festival Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles.

La primul eveniment „Independent Union” vor participa Ovidiu Georgescu (regizor, scenarist şi producător al filmului), Mihai Mănescu (scenarist şi producător), Dragoş Popescu (director de imagine), Laura Baron (monteuză), actorii Gabriel Duţu şi Iulia Verdeş, precum şi alţi membri ai distribuţiei şi echipei tehnice.

Evenimentul va fi transmis live pe site-ul filmului „Ultimul zburator”

Al doilea film prezentat în premieră la „Independent Union” este „Dristor”, de Ioan George Pancencu, un mediumetraj independent, la intersecţia dintre comedie, dramă şi experimental.

Ultimul zburător

Dristor prezintă povestea a doi tineri care se confruntă cu o situaţie financiară precară, fiind nevoiţi să aibă grijă de mama lor bolnavă

Cei doi sunt consumatori de droguri şi ajung în ipostaze compromiţătoare şi periculoase. Tinerii se avântă în lumea periculoasă a traficanţilor şi ajung să aibă probleme, confruntându-se cu dispreţul societăţii, informează Mediafax.

La eveniment va participa echipa filmului formată din Ioan George Pancencu (regie, scenariu, imagine, montaj, scenografie), Adrian Drăghia (coscenarist, producător asociat), actorii Gabriel Sandu, Vlad Basarabescu, Iulia Dumitru, Adrian Hostiuc, Teodora Păcurar etc.

Intrarea la proiecţie este liberă, în limita locurilor disponibile.

Foto cu Ultimul zburator şi Dristor – Cinemagia

10
/07
/23

Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de invitaţi din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte fac parte din programul ediţiei a zecea a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii.

05
/07
/23

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Și anul acesta, programul festivalului cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, și proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. 

05
/07
/23

Între 22 și 29 iulie, la 2 Mai se desfășoară a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. De la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole de teatru, expoziții, dialoguri cu artiști și show-uri de stand-up și improvizație, programul din 2023 cuprinde peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită.

25
/06
/23

Luna iulie aduce în cinematografele din România trei filme de festival care merită atenţie: "În bătaia focului", al germanului Christian Petzold, "Mi-e silă de mine", al norvegianului Kristoffer Borgli, şi "Falcon Lake", al canadienei Charlotte Le Bon.