Ultimul Zburator vine mai devreme!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-vine-mai-devreme/

Lansarea pe marele ecran a primului film în realism magic făcut vreodată în România, “Ultimul Zburator” a fost devansată pentru data de 7 februarie 2014.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2014

Lansarea pe marele ecran a primului film în realism magic făcut vreodată în România, “Ultimul Zburator” a fost devansată pentru data de 7 februarie 2014.

“Am schimbat data premierei filmului din două motive: primul este finalizarea post producţiei mai repede decât am prognozat, iar al doilea, cel mai important, este nerăbdarea publicului de a-l viziona”, a declarat Ovidiu Georgescu, regizorul şi producătorul filmului.

Deşi, în primă fază, producătorii şi distribuitorii au comunicat că 14 februarie este o dată cu greutate pentru public, fiind Sfantul Valentin – Ziua Indrăgostiţilor, surse din interior au declarat că a existat un oarecare confilct între semnificaţia zilei din punctul de vedere al istoricului naţional şi al valorilor culturale românesti.

Promovarea şi reînvierea acestora din urmă sunt principalul obiectiv al Trilogiei Promissum, din care “Ultimul Zburător” reprezintă prima parte.

Intrebată de ce nu s-a ales ca dată, 24 februarie, de Dragobete, Andrea Comănici, General Manager InterComFilm Distribution a declarat că a existat discuţia, la început.

“Ulterior, după ce au început evenimentele de promovare a filmului, datorită modului în care acestea au fost primite de către public, s-a mers mai departe.

Ultimul Zburător

Ultimul Zburator, filmul lui Ovidiu Georgescu, va fi lansat pe 7 februarie

Astfel, am ajuns la concluzia că ar fi bine să ne adresăm direct şi oamenilor din alte oraşe. In consecinţă, pregătim mai multe surprize pentru spectatorii din toată ţara şi am hotărât să devansăm data.

S-au facut eforturi supra-omeneşti şi, datorită unei echipe minunate, post producţia este gata cu mult mai devreme decât ne aşteptam.”

„Ultimul Zburător” este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală “Promissum” şi distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution.

Toţi cei implicaţi în realizarea acestui film au fost fascinaţi de povestea lui: un mit clasic al culturii române, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern.

Filmul este o frumoasă poveste de iubire ce transcede timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului. Echipa şi actorii au realizat acest proiect pentru că au îndrăznit să creadă!

Foto cu Ultimul Zburator – Cinemagia

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.