Un an fără Robin Williams
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-an-fara-robin-williams/

„Indiferent ce îţi spun oamenii, cuvintele şi ideile pot schimba lumea.” – Robin Williams. Astăzi se împlineşte un an de la moartea unuia dintre cei mai populari şi apreciaţi actori de comedie din ultimele decenii. Robin Williams s-a sinucis pe 11 august 2014, în locuinţa sa din Tibourn, în apropiere de San Francisco, după o viaţă marcată de lupta cu depresia, dependenţa de droguri şi alcoolul.

Un articol de Petre Ivan|11 august 2015

Potrivit anchetei, care a durat durat aproximativ trei luni, cauza decesului a fost „sinuciderea prin asfixiere”. Rezultatele arată că Robin Williams era treaz în momentul în care s-a sinucis şi, de asemenea, nu consumase droguri sau medicamente în cantităţi mari.

Conform purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. Nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri.

După o perioadă de abstinenţă care a durat 20 de ani, la începutul lui iulie 2014, Robin Williams s-a internat într-o clinică din SUA, pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Actorul a devenit celebru datorită rolului unui extraterestru, intitulat Mork. A studiat în Detroit şi California.

După ce s-a implicat în secţia de teatru a liceului, a reuşit să îşi învingă timiditatea. În 1973, s-a numărat printre cei 20 de studenţi acceptaţi pentru a face cursuri la Şcoala Conservatoare de Artă Juillard School.

Obişnuiam să cred că cel mai groaznic lucru care ţi se poate întâmpla este să rămâi singur. Cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla este să fii înconjurat de oameni care te fac să te simţi singur. – Robin Williams

În anul 1998, Williams a fost onorat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar din filmul „Good Will Hunting”. De asemenea, în decursul carierei, a fost distins cu trei premii Grammy, trei Globuri de Aur şi două premii Screen Actors Guild.


A oferit interpretări memorabile în filme precum „Good Will Hunting”, „Dead Poets Society”, „Mrs. Doubtfire” şi „Good Morning, Vietnam”.

Foto: Robin Williams – cinemagia

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.