Concursul Enescu 2016. Un chinez și o italiancă, câștigătorii Secțiunii Compoziție
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-chinez-si-o-italianca-au-castigat-sectiunii-compozitie-a-concursului-enescu-2016/

Tian Tian din China este câştigătorul Secţiunii de Compoziţie a Concursului Enescu 2016, categoria Muzică Simfonică, cu lucrarea intitulată „Concerto for orchestra”, iar Caterina di Cecca din Italia a fost desemnată câştigătoare la categoria Muzică de Cameră, cu lucrarea „Isole per 7 strumentisti”.

Un articol de Petre Ivan|6 septembrie 2016

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – sunt cuvintele lui George Enescu, pe care Concursul Enescu 2016 le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artişti, cât şi publicului: “Trăieşte-ţi visul!”.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști din intreaga lume își trăiesc la București visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional ”George Enescu”.

Desfăşurat într-un nou concept, la ediţia 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeaşi scenă şi artişti consacraţi – membri ai juriului, laureaţi din anii anteriori care şi-au dezvoltat o carieră internaţională, precum şi câştigătorii competiţiei din 2014, care vor susţine recitaluri extraordinare.

În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicaţii inedite, care permite utilizatorilor să-şi înscrie propriul vis de viaţă pe site-ul Concursului şi Festivalului. Recitalurile şi concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 şi pe un ecran în faţa Ateneului Român, precum şi în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.

Biletele pentru Finala de Pian şi recitalul extraordinar Josu de Solaun sunt deja epuizate. Publicul mai poate găsi bilete la Finala de Violoncel şi Finala de Vioară, precum şi la recitalurile extraordinare. Acestea sunt puse în vânzare în reţeaua EVENTIM, iar preţurile variază între 40 şi 50 de lei.

Foto: Concursul Enescu – facebook

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).