Un Crăciun mai puțin plastic. Un eveniment marca Goethe-Institut București 
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-craciun-mai-putin-plastic-un-eveniment-marca-goethe-institut-bucuresti/

La sfârşit de an Goethe-Institut Bucureşti îndeamnă publicul bucureştean să se gândească la cât de multe produse ambalate în plastic se cumpără în perioada sărbătorilor.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

În semn de protest, institutul a cooptat studenții de la Secția de Design de Produs de la Facultatea de Arhitectura de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu să construiască un BRAD DIN STICLE DE PLASTIC în cadrul proiectului de conștientizare a consumului masiv de plastic: „Un Crăciun, mai puțin plastic!”

Pe această cale, Goethe-Institut le mulțumește studenților care lucrează de câteva săptămâni la acest proiect sub atenta coordonare a asistentului universitar dr.arh. Gențiana Dumitrașcu.

Pe 10 decembrie bradul va fi amplasat în curtea interioară la Goethe-Institut @dasbobcafe.

Publicul bucureștean este invitat să sărbătorească ideea de a avea în viitor un Crăciun mai ecologic și să participe la un altfel de eveniment de Crăciun!

Pentru ca mesajul să fie și mai convingător, au fost invitați să vorbească în deschiderea evenimentului oameni pasionați de mediul înconjurător și ecologie.

Cuvând de deschidere:

Joachim Umlauf – director Goethe-Institut București

Dr.Arh. Gențiana Dumitrașcu, asist.univ. Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Ionut Iordăchescu, Project Management Office & IT, Let’s Do It Romania – cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari hotărâți să mențină România curată.

Roxana Buzețelu, de la ”Micile Bucurii” duce o viață eco-friendly și îi atrage și pe alții să adopte acest mod de a trăi. Ea ne va povesti despre legătura dintre the power of community și viața eco-friendly.

Laura Manea, cea mai nouă membră a echipei Iulie fără Plastic, pasionată de mediu curat, de trai sustenabil și echilibru. Încearcă prin proiectul Iulie fără plastic, cât și prin proiectul personal „Laura cu Aura” să ofere din informațiile pe care le acumulează în călătoria sa slow living.

Andrada Trandafir, de la Reciclă Tomi și-a propus să creeze o comunitate informată, să faciliteze accesul la posibilități de colectare selectivă și reciclare cu scopul de a salva cât mai mult verde, împiedicând pe cât posibil poluarea.

Așadar, nu uitați: pe 10 decembrie, de la ora 18.00, avem întâlnire la Goethe-Institut București. Speech-urile pe teme ecologice din jurul bradului din sticle de plastic vor ține de la 18.30 până la 18.45.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.