Film colectiv semnat de actorii Dorian Boguţă, Andi Vasluianu şi Emanuel Pârvu, la Festivalul Anonimul
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-film-omnibus-semnat-de-dorian-boguta-andi-vasluianu-si-emanuel-parvu-la-anonimul/

Un film colectiv semnat de Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu va fi prezentat la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional Anonimul, care se desfăşoară între 9 şi 18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Un articol de Andrada Văsii|2 august 2013

Un film colectiv semnat de Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu va fi prezentat la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional Anonimul, care se desfăşoară între 9 şi 18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu au scris scenariile şi şi-au regizat poveştile a căror acţiune este legată de locul în care se desfăşoară festivalul, Delta Dunării.

Citiţi şi Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

Cele trei scurtmetraje vor fi prezentate publicului în premieră la Festivalul Anonimul, pe 16 august, ca parte dintr-un film colectiv – „Omnibus Anonimul 10″, o continuare a programului „Actori în spatele camerei”, iniţiat de organizatorii evenimentului în 2008.

„A orchestra un film cap-coadă nu este atât de uşor cum ni se pare nouă actorilor. În timpul filmărilor, mă simţeam inutil când actorii nu reuşeau să facă exact ce le ziceam, aş fi vrut să intru pe teren. Dar vreau să mai trăiesc această experienţă, asta e clar, m-a bucurat şi le mulţumesc pentru răbdare celor doi actori, în special, şi echipei.”

Andi Vasluianu

În cadrul programului, de-a lungul anilor, la Anonimul au fost prezentate filme regizate de Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Sean Penn, Helen Hunt, Isabella Rossellini, Sarah Polley, Kenneth Branagh, Bob Hoskins, Jude Law, Ewan McGregor, Adrian Grenier, Anthony Hopkins, Casey Affleck şi Tommy Lee Jones.

În 2013, vor fi, de asemenea, prezentate titluri regizate de Dustin Hoffman şi Isabella Rossellini.

Viaţa actorilor

Filmul regizat de Dorian Boguță urmăreşte povestea unui scenarist şi a unui actor care vorbesc despre proiectele lor profesionale, dar ajung să-şi împărtaşească sentimente intime şi să-şi facă reproşuri, notează Mediafax. Cu ajutorul berii şi al vinului îşi regândesc şi derulează înapoi discuţia, în scurtmetrajul „Un duet”.

„Chiar de la început, când mi s-a propus să intru în acest proiect, am zis «da» cu multă bucurie. Să se facă mai multe filme cu actori în roluri de regizori cu tema «Delta» e o idee foarte inspirată. O temă – mai multe filme, mai multe viziuni. O provocare excelentă pentru toţi. Am asistat la acest proiect şi am văzut acel licăr în ochii tuturor care erau implicaţi. Semn bun.”

Dorian Boguţă

Ediţia aniversară a Festivalului Anonimul se va desfăşura în perioada 9 – 18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

 

Foto credit: Petrică Tănase, Petrică Tănase Photography

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

24
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Pentru un film care se vrea o comedie de succes, „Cuscrii”, de Radu Potcoavă, mizează prea puţin pe regie şi prea mult pe reflexele actorilor. Însă nici potenţialul comic al interpreţilor nu este fructificat la un nivel satisfăcător, din cauza scenariului rudimentar și a execuției lipsite de creativitate.

24
/10
/14

Actrița Jacqueline Bisset, care joacă rolul soției fostului șef al FMI Dominique Strauss-Kahn, în controversatul Welcome to New York, al lui Abel Ferrara, se va întâlni cu spectatorii din București după proiecția specială a filmului din această seară, de la ora 22.00, la Cinema Elvira Popescu.